Ispiši ovu stranicu

Stanje sigurnosti na području ŽP u prvih šest mjeseci ocijenjeno zadovoljavajućim

Ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske u prvih šest mjeseci ove godine ocijenjeno je zadovoljavajućim, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP.

Ocjena o stanju sigurnosti je proizvod pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, Javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa. U odnosu na isti period prošle godine, u prvom polugodištu je broj evidentiranih kaznenih djela smanjen za 58, dok je broj prekršaja Javnog reda i mira u blagom povećanju za 9 prekršaja. Broj prometnih nezgoda je smanjen za 38, ali na žalost, u navedenom periodu je bilo četvero smrtno stradalih.

U oblasti kriminaliteta obrađena su ukupno 73 kaznena djela, a kao izvršitelj kaznenog djela prijavljeno je 56 osoba, dok je sveukupno razriješeno 67,12% djela. Po strukturi djela najviše su zastupljeni imovinski delikti, teške krađe i krađe.

U proteklih šest mjeseci na području ŽP evidentirano je i obrađeno 65 prekršaja Javnog reda i mira, od toga na području općine Orašje 38, u općini Odžak 26, a na području Općine Domaljevac-Šamac jedno narušavanje JriM.

Kada je riječ o broju prometnih nezgoda treba istaknuti kako je došlo do znatnog povećanja broja nezgoda sa smrtnim posljedicama, ali i drastičnog smanjenja broja nezgoda u odnosu na isti period. Tijekom praćenog perioda evidentirane su 72 prometne nezgode, a u prošloj godini 110. U nezgodama je bilo četvero smrtno stradalih, 8 osoba je zadobilo teške, a 19 lakše ozlijede. Na području općine Orašje zabilježene su 43 nezgode, na području Odžaka 23, a na području općine Domaljevac-Šamac 6 prometnih nezgoda. Ukupno je kontrolirano 20.568 vozila, a redovnim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 4792 prekršaja. Na području Orašja otkriveno je ukupno 3318 prekršaja, u Odžaku 1418, a na području općine Domaljevac-Šamac svega 56 prekršaja. Iz prometa je isključeno 95 vozača i 53 vozila, uglavnom zbog neposjedovanja vozačkih dozvola i zbog neregistriranosti vozila. Tijekom prvog polugodišta ove godine Jedinica za profesionalne standarde zaprimila je 4 predstavke na rad policije, od kojih je jedna zaključena kao utemeljena, a 3 su još u postupku, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće