Ispiši ovu stranicu

Zbrajaju se štete velikog nevremena, najviše pogođene Kopanice i Vidovice

Analiza stanja nakon nedjeljnog nevremena bila je okosnica razgovora načelnika Općine Orašje Stanka Vincetića s predsjednicima mjesnih zajednica koji su većinom i povjerenici civilne zaštite.

Najviše posljedica i materijalne štete oluja je napravila u Kopanicama gdje su gotovo sve obiteljske kuće pretrpjele štetu na krovovima, porušeni su i dijelovi nekih kuća, otkriveni pomoćni gospodarski objekti, crkva i samostan. Štete se još uvijek saniraju i tamo je potrebna dodatna radna snaga ili angažiranje firme za pokrivanjem krovova. Slično stanje je i u Vidovicama. U Boku su stradali skoro svi plastenici mještana i ovogodišnji urod u njima. U Tolisi je, između ostalog, potpuno uništeno dva hektara voćnjaka Ivanović, a oštećena su i dva privatna auta. U Oštroj Luci nevremenom su najviše pogođeni zaseok Špionjaci i Mlin “Đurčević” kojemu je u potpunosti uništena krovna konstrukcija a zabilježene su štete i u plasteničkoj proizvodnji. U ostalim mjesnim zajednicama posljedice nevremena su odmah sanirane i nema većih šteta, izuzev na plastenicima, čulo se na sastanku. Dogovoreno je da predsjednici evidentiraju najugroženije objekte u svojim mjesnim zajednicama i taj popis dostave općinskom Povjerenstvu na daljnje postupanje. Načelnik Vincetić je naglasio kako sva oprema kojom raspolaže općinska civilna zaštita, među kojima su aparati za isušivanje i agregati, stoji na raspolaganju za korištenje, doznajemo u Općini Orašje.

Kiša koja je sinoć i od jutros počela padati dodatno je usložila problem kod građana koji još uvijek nisu uspjeli sanirati štete na krovovima, a tragovi nevremena od prije dva dana vidljivi su i danas na javnim površinama, porušeno drveće i reklamni panoi koji čekaju na uklanjanje. Pojedini mještani u općini Orašje još uvijek su bez električne energije, najveći broj u Vidovicama i Kopanicama. Djelatnici elektre su stalno na terenu i rade na uklanjanju kvarova, što im je uspjelo na dalekovodima, ali su problem još pojedine niskonaponske mreže i to je u fazi rješavanja, ističu u Distribucijskom području Sjever u Orašju. Apsolutno razumijevajući situaciju u kojoj se nalaze građani, zamolili su ih na strpljenje te se nadaju kako će problem s redovnom isporukom el,energije ubrzo biti riješen.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće