Ispiši ovu stranicu

Najveće zanimanje učenika u Orašju za medicinare i elektrotehničare

Prvi je dan upisa učenika u srednje škole u ŽP, u školskoj 2019/2020.g. U dvije srednje škole u Orašju plan je upisati oko 180 učenika, a u ovom krugu pristiglo je blizu 150 prijava.

U ŠC fra Martina Nedića u Orašju upisan je kompletan odjel gimnazije od 25 učenika, 13 u odjel ekonomski tehničar- financijsko-računovodstveni smjer, dok je svega 10 učenika upisano za zanimanje poslovno-pravni tehničar. I u ovim odjelima kvota je po 25 učenika što znači da ima još slobodnih 12 odn. 15 mjesta. U Srednjoj strukovnoj školi Orašje predano je ukupno 100 prijava, koliko je i plan upisa u novoj školskoj godini, s tim da je u određenim odjelima premašena predviđena kvota. Tako je za elektrotehničare prijavljeno 37 učenika, a upisat će se jedan odjel od 25 učenika.

Za medicinskog tehničara aplicirala su 34 učenika, a mjesta ima za 25, dok je za CNC operatera stigla 21 prijava, tako da su preostala još 4 mjesta. Iako smo pretežno poljoprivredni kraj, u odjel poljoprivredni tehničar pristiglo je samo 8 prijava, a plan je upisati ukupno 25, ističu u ovoj školi. Obrazovanje u svim smjerova traje 4. godine, osim CNC operatera gdje je 3. godine. Uz današnji, upis će se vršiti i u petak 21. a prijave u drugom upisnom krugu primat će se u ponedjeljak 24, a upis u nepopunjene odjele će biti u srijedu 26. lipnja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće