Ispiši ovu stranicu

Mato Kopić “Teteks” imenovan za čelnika HVIDRE: Imenovanju prisustvovao i Ministar branitelja Kopić, najneškolovaniji ministar u čitavoj Europi

Za novog predsjednika Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane HB Orašje na mandat od četiri godine izabran je Mato Kopić – Teteks iz Oštre Luke, odlučeno je to na 17. izvještajno-izbornoj skupštini HVIDR-e Orašje.

Kao prve zadatke po preuzimanju funkcije, Kopić je naveo aktivnosti na popravljanju međuljudskih odnosa u udruzi, ali i rješavanje statusa branitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Dosta članova nije riješilo svoj status u Republici Hrvatskoj među kojim je i sam novoizabrani predsjednik Kopić. Predali su dokumentaciju i čekaju zasjedanja liječničkih povjerenstava, piše Večernji list BiH.

Funkciju dopredsjednika obavljat će Anto Mikić – Munja iz ogranka Matići, a u Nadzorni odbor izabrani su Anto Oršolić, Đuro Benković i Nenad Mišković, dok Sud časti u sljedećem mandatu čine Drago Baotić, Ivo Knežević i Iljo Oršolić. U radu skupštine sudjelovao je 130 članova s pravom glasa, a tijekom dvosatnog rada usvojena su izvješća o radu Nadzornog odbora i financijskom poslovanju za proteklu, 2018. godinu te izmjene i dopune Statuta udruge.

Na imenovanju “Teteksa” sudjelovao je i Ministar branitelja Marijan Kopić, Tetekosv sumještanin te ministar s titulom najneškolovanijeg ministra u čitavoj Europi.

Izvor: Večernji. hr
Autor: Mario Pejić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće