Ispiši ovu stranicu

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić primio izaslanstvo manifestacije “13.Dani Tolise”

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić jučer je primio izaslanstvo Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise“ predvođeno predsjednikom Danielom Dominkovićem.

U razgovorima je sudjelovala i resorna ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Ana Andrić, a povod sastanka i razgovora bila je 13. po redu manifestacija „Dani Tolise“. Gosti su predstavili Program i sadržaje ove tradicionalne manifestacije koju će otvoriti visoki pokrovitelj, predsjednik FBiH Marinko Čavara. –„Bit će nazočna i ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Zora Dujmović, a očekujemo i veliki broj visokih dužnosnika i osoba iz javnoga života, kao i veliki broj mještana i posjetitelja“, kazao je Dominković u ime organizatora Zaklade Terra Tolis.

Predsjednik Vlade Đuro Topić istaknuo je vrijednost i važnost tradicionalnih manifestacija kojima se čuva kulturna i povijesna baština posavskoga kraja, a jedna od njih su i „Dani Tolise“. Tijekom sastanka rečeno je kako ni ove godine neće izostati potpora Vlade ŽP u pokroviteljstvu manifestacije, izvijestili su iz Službe za odnose s javnošću Vlade ŽP.

Petodnevna kulturna manifestacija Dani Tolise počet će 29. svibnja i trajati do 2. lipnja. Od sadržaja izdvajamo dodjelu književne nagrade fra Martin Nedić, smotru folklora, promociju knjige prof.Mate Nedića „Redovnik riječi, monografiju fra Martina Nedića“. Tradicija postaje i sadržaj „Igrarijade“ koja promovira stare sportove u Posavini, a u realizaciji Centra za kulturu Orašje najavljena je i kazališna predstava. Manifestaciju će upotpuniti sportski sadržaji u vidu odbojkaškog turnira u kojem će u Tolisi ugostiti odbojkaše „Mladosti“ Zagreb, „Murse“ Osijek i HOK Domaljevca.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće