Ispiši ovu stranicu

U humanitarnoj akciji nabavljena el. invalidska kolica za branitelja Branka Špionjaka

Humanom akcijom ovih je dana realizirana hvale vrijedna ideja da se branitelju, invalidu domovinskog rata, pripadniku HVO-a, Branku Špionjaku iz Grebnica riješi problem nabavke električnih invalidskih kolica.

Zajedničkom akcijom i donacijama projekt su zajednički proveli u djelo predstavnici općine Domaljevac Šamac, Ministarstva branitelja u Vladi ŽP, HVIDRA-e općine Domaljevac Šamac i odvjetnik Adam Filipović, a u rješavanju operativno –tehničkog dijela poslova sudjelovali su CK općine Orašje i hrvatski branitelj Mika Oršolić, nastanjen u Županji. Vrijednost donacije iznosi oko 5.000 KM, a riječ je o električnim kolicima koja s punim akumulatorom mogu prijeći oko 30 km. Prisutni su obećali pomoć u izgradnji pristupne rampe za ulaz u kuću i tom prigodom istaknuli kako bi sve ustanove trebale imati još više osjećaja za probleme branitelja.

Oraški odvjetnik i dugogodišnji humanista Adam Filipović sam se ponudio da sudjeluje u ovoj humanitarnoj akciji . –„Drago mi je da smo uspjeli riješiti jedno vrlo bitno pitanje i problem u kojem se našao hrvatski branitelj Branko Špionjak. Vjerujem da će kolica olakšati situaciju njemu i njegovoj obitelji“, kazao je odvjetnik Adam Filipović, aktivista Crvenog križa općine Orašje koji i danas posjeduje iskaznicu dragovoljnog davatelja krvi iz 1969.godine kad je u Visokom prvi put darivao krv. Na ispraćaju gostiju, Branko Špionjak je zahvalio svima koji su pomogli u kupnji kolica.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće