Ispiši ovu stranicu

Marijanu Eviću uručena Pohvala za najviše pročitanih knjiga u 2018.g.

„Dobre knjige, kao i dobri prijatelji, rijetki su, ali veoma lojalni i prilično zabavni. One otvaraju naš um, proširuju nam vidike, i inspiriraju nas da promijenimo i svoj život i svijet oko nas. Prava knjiga može nas motivirati i dati nam vjetar u leđa!“

Ovo je jedna od brojnih maksima o knjigama, s kojom se slaže i knjigoljubac Marijan Ević iz Donje Mahale Marijan je u samo godinu dana pročitao 120 knjiga, što je u prosjeku 10 knjiga mjesečno, a za izniman broj pročitanih knjiga u 2018. godini dobio je POHVALU Centra za kulturu Orašje. „Iznenađen sam i nisam očekivao ovo priznanje. Spontano sam ušao u svije knjige i čitam zato što se osjećam puno bolje. Knjige su mi hrana i lijek za dušu. Zahvalio bih Jeli Oršolić koja me je uvela u svijet prijatelja knjige, koja je u više navrata nosila titulu osobe s najviše pročitanih knjiga tijekom godine. Nisam vodio evidenciju koliko drugi čitaju, i raduje me da na našem području ima dosta čitatelja. koji su posvećeni knjizi. Preporučio bih svima, posebno mladima, ako žele pronaći zadovoljstvo u životu neka više vremena provode uz knjigu. Ja sam sretan što sam imao priliku pročitati puno kvalitetnih knjiga, za koje vjerujem da će mi i pomoći u životu“, ustvrdio je ovaj knjigoljubac.

Marijan vrlo često navraća u knjižnicu u Orašju gdje se, kaže, osjeća vrlo ugodno. S obzirom da je nezaposlen ima dosta slobodnog vremena, kojega posvećuje upravo dobroj knjizi. Vrlo rado čita pjesme domaćih autora, budući se i sam bavi pisanjem pjesama i ima jednu objavljenu zbirku pjesama. Kaže da je pročitao sve knjige prof. Mate Nedića, Jose Živkovića Soje i Ljerke Mikić, također prati i druge lokalne pisce, pored toga dosta čita povijesne knjige, a voli i pustolovne knjige, romane i kratke priče. Preferira pisce iz BiH, kao i druge autore s područja bivše Jugoslavije. „Poslije svake pročitane knjige osjećam se mnogo bolje i jedva čekam nove naslove“, kaže ovaj rekorder po broju pročitanih čitanju knjiga u prošloj godini. Marijan je član knjižnice u Orašju od 2017.g., i spreman je i ove godine pročitati mnogo naslova, no najvažnija mu je, naglašava, kvaliteta ono što čita.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće