Ispiši ovu stranicu

Darko Župarić: Tužiti ću MUP i vladu Županije Posavske

Sudac Darko Župarić napisao je na svom FB profilu kako je podnio tužbu protiv vlade Županije Posavske te MUP-a Županije Posavske zbog najtežih oblika ugrožavanja i uskraćivanja temeljnih ljudskih prava.

-Kao sudac i predsjednik Općinskog suda u Orašju podnio sam tužbu protiv Vlade Županije Posavske, MUP-a Županije Posavske zbog najtežih oblika ugrožavanja i uskraćivanja temeljnih ljudskih prava, ugrožavanja zdravlja i života, nezakonja i neprofesionalizma te se odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH ovaj jedinstveni sudski postupak vodi pred Općinskim sudom u Gradačcu i postupak započinje u svibnju ove godine. Obzirom da se radi o javnom postupku pozivam predstavnike medija i zainteresiranu javnost da prisustvuju ovom sudskom postupku koji je će otvoriti put za još stotine drugih tužbi protiv Županije Posavske. Trenutna vladajuća garnitura Županije Posavske odbila je svaku mogućnost mirnog rješenja spora tako da će se ovaj postupak voditi sve do Europskog suda za ljudska prava ukoliko bude potrebno, napisao je u objavi Darko Župarić.

Iz MUP-a ŽP i vlade ŽP dosada nisu komentirali sudski spor s Župarićem.

Podsjetimo se, Darko Župarić je suspendiran s funkcije predsjednika općinskog suda u Orašju nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog iskorištavanje djeteta radi pornografije. Pravomoćna presuda još nije donesena, a prvostupanjskom presudom optužnica je odbačena.

Izvor: Facebook

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće