22 Travanj 2019
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

Tjedni pregled dnevnih događanja za period 11.-17.03.2019. godine

Dana 11.03.2019. godine u 10.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Bračić iz Vojskove.

O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana istražitelji krim policije PU Odžak su operativnim radom na terenu utvrdili da su 22 godišnji J.Š. iz Zorica i 19 godišnji I.Z. iz Donje Dubice izvršili kd “Protuzakoniti lov“. Istražitelji su poduzeli zakonom predviđene mjere, očevid, pretres objekata i prostorija koje koriste navedeni te privremeno oduzeli predmete i sredstva krivičnog djela. Koristim priliku pohvaliti rad istražitelja krim policije po ovim saznanjima i zahvaljujem se zajednici na suradnji.

-dana 13.03.2019. godine službenici policije PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

-istog dana u 13.58 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zadobivanja povreda djelatnika JP „Komunalac“ Odžak tijekom održavanja gradskog parka u Odžaku. Imenovanom je od strane dežurnih liječnika pružena adekvatna pomoć i konstatirane lakše povrede sa mogućnošću prelaska u teške. O istom je upoznata županijska inspektorica rada koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Orašju o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 47 godišnju E.B. iz Orašja.

-dana 14.03.2019 godine u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulica Filipovići i Bana Jelačića u Boku u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta nezgode a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je drugi sudionik bio vozač pmv 37 godišnja M.V. iz Oštre Luke protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 08-12.00 sati službenici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su kontrolirali 5 mv,izdali 7 prekršajnih naloga,pregledali 14 mv, izvršili provjere identiteta za 6 osoba i iz prometa isključili 1 vozilo.

-istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenici PS orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“ Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

-istog dana službenici policije PS Odžak su zaprimili informaciju nezakonitog posjedovanja vojne puške model M-48 prepravljene u lovački karabin od strane izvjesnog Iličevića iz Gornje Dubice koji je istu dragovoljno predao patroli PS Odžak koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-dana 15.03.2019 godine u 12.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Izazivanja opće opasnosti“ u Titovoj ulici u Odžaku O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 15.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom radniku firme „Temax“ Orašje na klinici u Tuzli. O istom je upoznat inspektor zaštite na radu koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 20.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja gostiju ugostiteljskog objekta „Joker“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je goste uznemiravao 58 godišnji I.P. iz Matića koji je upozoren na ponašanje.

-dana 17.03.2019 godine u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Nasilje u obitelji“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja navedenog kd 46 godišnjeg E.K. iz Orašja koga je i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 14.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na njivama na izlasku iz Odžaka prema Vukosavlju i jedne vikendice. O istom je upoznata vatrogasna postrojba koja je ugasila požar dok je na vikendici nastala veća materijalna šteta o čemu je upoznat dežurni tužitelj Županijskog Tužilaštva koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-dana 18.03.2019 godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 11.-17.03.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__4__prijave kaznenih djela.
__1__prijava prometnih nezgoda.
__0__prijava narušavanja JRiM.
__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
__10__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 11.-17.03.2019. godine smo zaprimili sveukupno__15__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.promet

Pročitano 58 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Gladno 128.000 djece

Gladno 128.000 djece

Oko 100.000 djece ugroženo je porodičnom situacijom, a oko 40.000...

Kolovoz suh, povećan broj biciklista i motociklista na cestama

Kolovoz suh, povećan broj biciklista i motociklista na cestama

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na...

Boja žumanjka je važna! Znate li koje je jaje snijela zdrava koka?

Boja žumanjka je važna! Znate li koje je jaje snijela zdrava koka?

Tijesto i kolači napravljeni od domaćih jaja imaju intenzivniju žutu...

Namirnice bogate zdravim mastima: Najkraći put ka vitkoj liniji

Namirnice bogate zdravim mastima: Najkraći put ka vitkoj liniji

akon što smo sebi dopustili da tokom zime podlegnemo svim...

Osam mitova o dijetama koje zapravo ne funkcionišu

Osam mitova o dijetama koje zapravo ne funkcionišu

Dijeta sa jabukovim sirćetom, jajima i vinom, hranom za bebe?

Koraba, savršeno povrće za mršavljenje

Koraba, savršeno povrće za mršavljenje

Ako ste odlučili započeti proljetni detox, obavezno u prehranu uvrstite...

AGENCIJA ZA LIJEKOVE IZDALA HITNO UPOZORENJE

AGENCIJA ZA LIJEKOVE IZDALA HITNO UPOZORENJE

Ovaj lijek za pritisak izaziva KARCINOM, pacijenti da se ODMAH...

Mladi luk čini čuda: Ne bacajte njegovu stabljiku

Mladi luk čini čuda: Ne bacajte njegovu stabljiku

Sljedeći put kada se nađe na vašoj trpezi dobro razmislite...

Most u Svilaju u potpunosti spojen

Most u Svilaju u potpunosti spojen

Most na rijeci Savi u Svilaju u potpunosti je spojen.

Medvjeđi luk je stvoren za proljetno čišćenje organizma

Medvjeđi luk je stvoren za proljetno čišćenje organizma

Konzumiranje svježe biljke veže na sebe otrove i masnoće iz...