26 Svibanj 2019
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

Tjedni pregled dnevnih događanja za period 04.-10.03.2019. godine

Dana 04.03.2019 godine u 13.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja uposlenice ugostiteljskog objekta „Lovaki rog“ u Orašju od strane 65 godišnjeg Ć.M. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

-dana 05.03.3019 godine u 14.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Omera Džananovića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se krećući pmv u natrag uzrokovao 66 godišnji Č.R. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 12-13.15 i od 14.30-16.00 sati službenici PS Orašje su vršili osiguranja karnevalskih povorki mjesnim zajednicama Općine Orašje što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u vremenu od 19-22.00 sati službenici PS Orašje su vršili povremeni obilazak i osiguranje pokladne večeri koja je održavana u Domu kulture u Oštroj Luci što je također proteklo bez incidenata.

-dana 06.03.2019 godine u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja 62 godišnje H.S. iz Orašja od strane 55 godišnjeg N.D. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

-dana 07.03.2019 godine u 16.40 sati JRiM je u blizini autobusnog kolodvora u Odžaku vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom kontrole prometa narušio 27 godišnji M.K. iz Mlječnice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Aličkovićka iz Orašja –Živković iz Orašja o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Živkovića iz Orašja.

-dana 08.03.2019 godine u 21.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica bivših supružnika u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga 43 godišnjeg E.M. iz Orašja.

-istog dana u 21.40 sati se na križanju magistralne ceste M 14.1 i Regionalne ceste Orašje – Gradačac dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 09.03.2019 godine službenici PS Orašje su izvršili uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

-istog dana u 12.00 sati se na križanju ulica Kralja Tomislava i Kralja Zvonimira u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nepropisno skrećući uzrokovao 48 godišnji Z.K. iz Oštre Luke koji je zbog nedopuštene količine alkohola u organizmu lišen slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 11.50 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju na GP Orašje zatekla 22 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 11.50 sati se u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 10.03.2019 godine u 20.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči povrijeđenom 44 godišnjem Z.S. iz Modričkog Luga. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv brata povrijeđenog sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 18.00 sati jrim je u zgradi PU Odžak vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO narušio 44 godišnji Z.S. iz Modričkog Luga protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 17.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog preticanja izvršenog od strane 44 godišnjeg Z.S. iz Modričkog Luga protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 04.-10.03.2019 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__1__prijavu kaznenog djela, prijavljeno je nanošenje tjelesnih povreda. __5__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na sasvim različite načine. __3__prijave narušavanja JRiM ,koji je narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO i prosjačenjem.
__1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
__7__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane susjedske i druge razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 04.-10.03.2019. godine smo zaprimili sveukupno tek__17__ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.promet

Pročitano 70 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Istraživanje pokazalo: Najratoborniji u regiji građani Kosova, odmah poslije njih Bosanci i Srbijanci

Istraživanje pokazalo: Najratoborniji u regiji građani Kosova, odmah poslije njih Bosanci i Srbijanci

Na Bliskom istoku najratoborniji, u zapadnoj Evropi najmiroljubiviji

DA LI MUŠKARCI TREBAJU BRIJATI PAZUHE? Konačno, ovo je odgovor

DA LI MUŠKARCI TREBAJU BRIJATI PAZUHE? Konačno, ovo je odgovor

Ovo pitanje već dugo vremena muči mušku populaciju.

Znate li zašto ponekad imate male bijele mrlje na noktima?

Znate li zašto ponekad imate male bijele mrlje na noktima?

Zdravi nokti imaju glatku površinu, čvrsti su, nemaju neravnina i...

Kako izaći iz auta koji tone? Savjeti koji mogu spasiti život

Kako izaći iz auta koji tone? Savjeti koji mogu spasiti život

Pogrešno je vjerovati kako se loše stvari u životu događaju...

Ovih 8 namirnica nikako nemojte jesti nakon tridesete

Ovih 8 namirnica nikako nemojte jesti nakon tridesete

Nezdravu hranu ne treba jesti neovisno o tome u kojoj...

Sedam i pol desetljeća do povratka u rodnu Posavinu

Sedam i pol desetljeća do povratka u rodnu Posavinu

Zove se Stjepo Vukić, iz Tolise je, a mještanima je...

Ovako “dišu” crna pluća pušača

Ovako “dišu” crna pluća pušača

Mnogi ljudi koji su pogledali video su se zgrozili, a...

Za vikend pljuskovi i grmljavina uz kratke sunčane intervale

Za vikend pljuskovi i grmljavina uz kratke sunčane intervale

Najniža jutarnja temperatura zraka danas većinom između 7 i 13°C....

Realna opasnost: BiH prijete snažne ljetne oluje, vjetrovi i tuče

Realna opasnost: BiH prijete snažne ljetne oluje, vjetrovi i tuče

Opasnosti od ovakvih ekstremnih vremenskih nepogoda svakako ne idu u...

Pripadnici OSBiH na međunarodnoj vježbi 'Immediate Response 19'

Pripadnici OSBiH na međunarodnoj vježbi 'Immediate Response 19'

Jedinica Oružanih snaga (OS) Bosne i Hercegovine učestvuje na međunarodnoj...

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja, oprez zbog odrona

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja, oprez zbog odrona

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i...

U BiH danas oblačno vrijeme

U BiH danas oblačno vrijeme

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno...

Vrijeme