Ispiši ovu stranicu

Zadovoljavajuće sigurnosno stanje u prosincu 2018.g. u ŽP

Sigurnosna situacija u ŽP u posljednjem mjesecu prošle godine zadovoljavajuća je, navodi se u redovnoj informaciji Uprave policije MUP-a ŽP o stanju sigurnosti na području ŽP za prosinac 2018 g, a na osnovu pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa.

Evidentirano je povećanje broja prijavljenih KD u odnosu na prethodni mjesec ali i smanjenje u odnosu na prosinac 2017 g. Obrađeno je 17 prijava kaznenih djela, razriješeno je njih 76,47% . Najčešće su prijavljivana kaznena djela „ Ugrožavanje sigurnosti u prometu i krađe“.

Na području ŽP u prosincu prošle godine ukupno je evidentirano i obrađeno 29 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Na području sigurnosti prometa došlo je do neznatnog smanjenja broja prometnih nesreća u odnosu na studeni 2018 godine kao i u odnosu na prosinac 2017 g. Dogodilo se 18 prometnih nesreća, s dvije teže i 4 lakše ozlijeđene osobe. Nesreće su se najčešće događale na području općine Orašje, njih 13, u općini Odžak njih 4, a samo jedna PN bila je u općini Domaljevac-Šamac. Policija je kontrolirala više od 3000 vozila, prilikom čega je otkriveno 776 prekršaja. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 4 vozila što je, kažu u policiji, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće isključeni zbog alkoholiziranosti a vozila zbog neregistriranosti

Tijekom prosinca 2018 godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP zaprimila je i obradila 4 predstavke na postupanje policije od kojih je 1 okončana kao neutemeljena a 3 se nalaze u postupku.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće