25 Svibanj 2019
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 12.-18.11.2018. godine

Dana 12.11.2018 godine u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja krađe šume vlasništvo obitelji Vincetić iz Donje Mahale.

O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedeno KD izvršio Z.N. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 06.00 sati se na magistralnoj cesti M1.8 dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 29godišnji E.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u izvanbračnoj zajednici Maršićke iz Orašja i Ivića iz Matića. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Ivića.

-istog dana u 16.00 sati u prostorije za zadržavanje PS Odžak je doveden 26 godišnji A.A. iz Maglaja koji se dovodi u vezu sa izvršenjem kd“Utaje“. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-dana 13.11.2018 godine službenici PS Orašje su proveli nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje. Zahvaljujemo se ugostiteljima na korektnom ponašanju.

-dana 13.11.2018 godine u 07.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u zgradi Vlade Županije Posavske. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim vikom i galamom narušio , povratnik u izvršenju prekršaja , 42 godišnji M.B. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada u hodniku stambene zgrade u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim fizičkim napadom na drugu osobu narušio 65 godišnji I.M. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-dana 14.11.2018 godine u 10.25 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanje OSO tijekom redovite kontrole prometa u Vidovicama narušio 53 godišnji M.M. iz Kopanica koji je lišen slobode i zadržan . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica na relaciji Živković-Sarvaš iz Ugljare. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenu Sarvaš a stranke u razmiricama uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija.

-dana 15.11.2018 godine patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje.

-istog dana 15.11.2018 godine u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nezakonitog otuđenja novca sa transakcijskog računa vlasništvo 52 godišnjeg N.S. iz Orašja o čemu je upoznat dežurni istražitelj Sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 12.00 sati kriminalistički istražitelj PU Odžak je tijekom obavljanja službenih radnji na magistralnoj cesti Odžak-Brod u Donjem Svilaju zatekao 2 muške osobe ,izbjeglice iz Sirije i Palestine , koje je sproveo u terenski ured za strance u Orašju.

-istog dana službenici policije MUP-a su u vremenu od 12.30-13.30 sati izvršili pretres obiteljske kuće M.B. iz Ugljare što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u vremenu od 13.00-19.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima Županijske bolnice Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe a psihijatriju Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

-istog dana u vremenu o 09.-10.00 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju i osiguranje učesnika manifestacije „Marš mira Srebrenica-Vukovar“ organiziranog od strane udruženja „Koraci mira“ koja je protekla bez incidenata.

-dana 16.11.2018 godine u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Ugrožavanja sigurnosti“. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je navedeno KD izvršio 42 godišnji M.I. iz Orašja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u vremenu od 08.10-08.35 sati službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju organizirane „Kolone sjećanja Orašje-Vukovar“ do GP Orašje koja je protekla bez incidenata.

-istog dana u vremenu od 09-12.00 sati službenici PU Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja „Prosvjeda poljodjelaca općine Odžak“ zbog nezadovoljstva povodom dodjele zemljišta poduzeću koje nije sa prostora općine Odžak što je proteklo bez incidenata.

-dana 17.11.2018 godine u vremenu od 00.-04.00 sati službenici MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrole prometna tijekom koje su u prometu u alkoholiziranom stanju zatekli 19 godišnjeg I.V. iz Tolise koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 11.25-12.05 sati službenici PS Orašje su vršili pratnju sudionika „Supermaratona Tuzla-Vukovar“ od Pelagićeva do Graničnog prijelaza Orašje“ Što je proteklo bez incidenata.

-dana 18.11.2018 godine u 01.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom 26 godišnjem P.K. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je otpočela potragu za izvršiteljem KD nanošenja lakših povreda protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 02.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM tučom u ug.objektu „Newstyle“ u Odžaku u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv odgovornog za isto KD poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatečeno uredno stanje

-istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe registarskih pločica sa pmv vlasništvo 47 godišnje N.B. iz Lončara. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući vlasništvo obitelji Kopić iz Oštre Luke. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su poduzeli mjere gašenja požara uzrokovanog djelovanjem visoke temperature iz dimnjaka.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 12.-18.11.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__6__prijava kaznenog djela najčešće su prijavljivana kd“Nanošenja tjelesnih povreda“.

__1__prijavu prometne nezgoda.

__3__prijave narušavanja JRiM.

__2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__15__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 12.-18.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno __27__ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što sa obzirom na period godine u kome smo ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prometa

Pročitano 170 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Sedam i pol desetljeća do povratka u rodnu Posavinu

Sedam i pol desetljeća do povratka u rodnu Posavinu

Zove se Stjepo Vukić, iz Tolise je, a mještanima je...

Ovako “dišu” crna pluća pušača

Ovako “dišu” crna pluća pušača

Mnogi ljudi koji su pogledali video su se zgrozili, a...

Za vikend pljuskovi i grmljavina uz kratke sunčane intervale

Za vikend pljuskovi i grmljavina uz kratke sunčane intervale

Najniža jutarnja temperatura zraka danas većinom između 7 i 13°C....

Realna opasnost: BiH prijete snažne ljetne oluje, vjetrovi i tuče

Realna opasnost: BiH prijete snažne ljetne oluje, vjetrovi i tuče

Opasnosti od ovakvih ekstremnih vremenskih nepogoda svakako ne idu u...

Pripadnici OSBiH na međunarodnoj vježbi 'Immediate Response 19'

Pripadnici OSBiH na međunarodnoj vježbi 'Immediate Response 19'

Jedinica Oružanih snaga (OS) Bosne i Hercegovine učestvuje na međunarodnoj...

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja, oprez zbog odrona

Promet bez zastoja i posebnih ograničenja, oprez zbog odrona

Na većini cestovnih pravaca promet se odvija bez zastoja i...

U BiH danas oblačno vrijeme

U BiH danas oblačno vrijeme

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno...

Sedam spasonosnih kuhinjskih trikova

Sedam spasonosnih kuhinjskih trikova

Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji vas mogu spasiti od...

Kakav je uticaj brzog hodanja na veličinu našeg mozga?

Kakav je uticaj brzog hodanja na veličinu našeg mozga?

Ljudski mozak uobičajeno se s godinama smanjuje, pa se njegov...

Šta vaš urin govori o vašem zdravlju?

Šta vaš urin govori o vašem zdravlju?

Prije nego što pustite vodu u toaletu, bilo bi dobro...

Do kraja vijeka mnogo viši nivoi mora od očekivanog?

Do kraja vijeka mnogo viši nivoi mora od očekivanog?

Naučnici su izrazili uvjerenje da bi nivo mora mogao biti...

EU uvodi nova pravila u borbi protiv zagađenja plastikom

EU uvodi nova pravila u borbi protiv zagađenja plastikom

Savjet EU usvojio je direktivu kojom se uvode nova ograničenja...

Vrijeme