Ispiši ovu stranicu

Članice UŽ “Posavski cvijet” Orašje na obilježavanju Međunarodnog dana poduzetništva žena

Mandica Živković, predsjednica Udruge žena „Posavski cvijet“ Orašje i članica ovoga udruženja Vesna Filipović iz Orašja sudjelovale su jučer u Sarajevu na obilježavanju Međunarodnog dana poduzetništva žena 19. studeni, koje su organizirali Udruženje poslovnih žena BiH i Delegacija EU u BiH.

Događaju su bile nazočne žene iz udruženja iz svih krajeva BiH, koje su se predstavile s proizvodima rađenim na tradicionalne načine. Mandica i Vesna prikazale su ručne radove-odjevne predmete s tradicionalnim čipkarskim, vezenim i šlinganim motivima te ručno rađeni nakit. Njihovi, kao i proizvodi predstavnica još nekih udruženja iz općine Orašje, bit će dio izložbe kulturnog naslijeđa koja će se održati 5. prosinca u Sarajevu. Pored toga, proizvodi posavskih žena bit će izloženi i na diplomatskim bazarima u Sarajevu i Beču, kazala je predsjednica Živković. Na jučerašnjem događaju potpisani su sporazumi o suradnji ovih vrijednih žena i Udruženja poslovnih žena u BiH na projektu BH TREASURE i Izložbi kulturnog naslijeđa BiH čime će zajednički obilježiti i Europsku godinu kulturne baštine.

Jamila Milović Halilović, šefica press ureda EU u Sarajevu, istaknula je kako je Delegacija EU u BiH ponosna na činjenicu da će biti pokrovitelj Izložbe kulturnog naslijeđa u BiH prije svega zbog činjenice da to što žene proizvode u BiH jeste dio tradicije i na pravi način prikazuje baštinu naše zemlje ali i cijele Europe.

Predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević naglasila je kako udruženje, u okviru svoje misije, upravo radi na osnaživanju žena a u isto vrijeme i na očuvanju tradicionalnih vrijednosti, odn. proizvoda BiH te izrazila nadu da će ubuduće sve više biti onih žena koje će se upustiti u poduzetničke vode.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće