Ispiši ovu stranicu

PROTESTI POLJOPRIVREDNIKA U ODŽAKU

U Odžaku su juče ispred općinske uprave održani prvi protesti poljoprivrednika kako su ih nazvali organizatori Udruga poljoprivrednika „Žito–Odžak“.

Osim poljoprivredne mehanizacije koju su izvezli ispred lokalne općine, istakli su i niz transparenata sa kojima poručuju lokalnim i ostalim nivoima vlasti šta misle o njihovom odnosu prema poljoprivrednicima.

Poljoprivrednik iz Pruda Dragan Jović u izjavi medijima je rekao: "Nakon 26 godina olovkom nam kažu nemojte biti ovdje, nemojte raditi ovo, napustite zemlju, budite izbjeglice ponovo".

Predsjednik Udruge poljoprivrednika „Žito Odžak“ Jure Kopačević kaže: „Ovo je za nas i naše podneblje pljačka stoljeća. Mi nemamo ništa drugo, nemamo rudnike,elektrane... Nemamo ništa samo zemlju“.

Protesti su organizirani zbog ogorčenja odžačkih poljoprivrednika na odluku posavske vlade da većinu općinskog zemljišta za poljoprivredu dodijeli jednom privatniku u koncesiju od 40 godina.

Organizatori tvrde da je ovo početak protesta i da će trajati sve dok ne promijene odluku, a današnjim su htjeli ukazati da imaju više i nego što je potrebno mehanizacije za obradu zemlje na čitavoj općini.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće