Ispiši ovu stranicu

Od juče pa do 15.travnja iduće godine obavezna upotreba zimske opreme za sva motorna vozila

Od juče pa do 15 travnja iduće godine, na snazi je obavezna upotreba zimske opreme za sva motorna vozila.

Vozače upozoravamo da svoja vozila adekvatno pripreme za vožnju u zimskim uvjetima.

Bez obzira na vremenske uvjete u navedenom periodu, sva motorna vozila moraju koristiti i posjedovati propisanu zimsku opremu, u suprotnom vozači će doći pod udar visokih novčanih kazni.

Za neposjedovanje zimske i druge opreme predviđena je kazna od 40 KM za vozača, 500 KM za poduzeća, kao i 500 KM za drugu pravnu osobu i fizičku osobu koja samostalno obavlja djelatnost prijevoza.

Pod zimskom opremom za putnička vozila, prema pravilniku, smatra se: -Zimske gume na sva četiri kotača sa oznakom «M/S», čija dubina šara na gazećem sloju iznosi najmanje 4 mm ili gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i da u priboru moraju imati odgovarajuće lance za pogonske kotače.

Za teretna motorna vozila i autobuse propisana je slijedeća oprema:

-Zimske ili gume sa ljetnim profilom na pogonskim kotačima, čija je dubina šare na gazećem sloju najmanje 4 mm, te u priboru odgovarajući lanci za pogonske kotače i priručni alat (lopata i vreća pijeska od 25-50 kg).

Iz MUP-a ŽP apeliraju na sve vozače da na vrijeme osiguraju Zakonom predviđenu zimsku opremu, te i na taj način doprinesu osobnoj, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće