Ispiši ovu stranicu

Orašje: Usvojena nova odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Općinsko vijeće Orašje usvojilo je novu Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje na svojoj 17. sjednici, održanoj 15. studenog 2018. godine, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

Ova odluka pripremana je skoro godinu dana od nacrta koji je usvojen u studenom prošle godine preko javne rasprave do sastanaka s predstavnicima Policije i Inspektorata. Ono što je izazvalo najviše pitanja i privuklo najveću pozornost u ovoj Odluci bilo je radno vrijeme disco klubova, noćnih klubova i barova. Po novoj usvojenoj Odluci o radnom vremenu, disco klubovi, noćni klubovi i barovi imaju radno vrijeme do 1 sat ujutro, a vikendom odnosno petkom i subotom u takozvanom zimskom periodu od 16.10. do 14.04. do 2 sata ujutro.

U ljetnom periodu od 15.04. do 15.10. disco klubovi, noćni klubovi i barovi vikendom mogu raditi do 3 sata ujutro. Izuzeci su periodi za vrijeme ljetnih godišnjih odmora od 20.07. do 16.08. kad je radno vrijeme svakim danom dozvoljeno do 3 ujutro, a na dan Blagdana Velike Gospe i uoči toga dana kao i vikendom u tom periodu do 4 sata ujutro. Isto tako vrijeme rada za disco klubove, noćne klubove i barove za vrijeme božićno-novogodišnjih praznika odnosno od 20.12. do 10.01. može biti do 3, ali na Badnjak, dva dana Božića, Novu godinu i Sveta tri kralja do 4 ujutro. Ista pravila važe i za Veliku subotu i za dva dana Uskrsa.

Odlukom je regulirano radno vrijeme i ostalih ugostiteljskih objekata: hotela, kampova, restorana, ostalih barova, catering objekata i objekata jednostavnih usluga. Za sve ugostiteljske objekte dozvoljeno je dvosatno produženje radnog vremena i to za vrijeme državnih blagdana propisanih Zakonom, te vjerskih: Tijelovo, Svi Sveti i dva dana Bajrama, zatim i za Dan Općine Orašje i na dan uoči i na dan održavanja Međunarodnih moto susreta kao i obilježavanja Dana HVO-a. Za jedan sat poslodavci ugostiteljskih objekata smiju produžiti radno vrijeme na takozvane seoske kirbaje odnosno za patrone župa i na svece – zaštitnike mjesta. U Novogodišnjoj noći radno vrijeme ugostiteljskih objekata je neograničeno.

Izvor. orasje.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće