25 Travanj 2019
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 29.10.-04.11.2018.g.

Dana 29.10.2018 godine u 07.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda na 41 godišnjeg Jurišića iz Novog Grada.

O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanog, dana 26.10.2018 godine u 23.45 sati, fizički napala supruga protiv koje će zbog izvršenja KD“Nasilja u obitelji“ biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na lokalitetu „Crnac“ u blizini Groblja u Matićima. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 20.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ponovnog uznemiravanja 38 godišnje Džojićke iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je prijavljenog 53 godišnjeg D.Ž. iz Donje Mahale ponovno upozorila na ponašanje.

-dana 27.10.2018 godine u 10.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine mramornih ploča sa zajedničke grobnice na gradskom groblju u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

-dana 30.10.2018 godine u 19.10 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole PS Odžak narušio 52 godišnji Arapović iz Odžaka protiv koga je patrola poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 20.20 sati JRiM su u hotelu“ Navis“ u Orašju vrijeđanjem i omalovažavanjem te drskim ponašanjem narušili 52 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale i 53 godišnjak sa inicijalima Ć.B. iz Domaljevca koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 17.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom pješaku u Posavskoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao 66 godišnji Vinković iz Slavonskog Broda protiv koga će sukladno težini povreda pješakinje biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u vremenu od 14-18.20 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima županijske Bolnice Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju kliničkog centra u Tuzli što je proteklo bez incidenata.

-dana 31.10.2018 godine u 11.00 sati istražitelj krim policije PU Odžak je izvršio očevid čupanja željezne rampe na njivi vlasništvo poduzeća „Poljoprivrednik“ d.o.o. Odžak.

-istog dana u 16.33 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 53 godišnjeg Maroševića iz Grebnica na groblju u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

-istog dana u 20.50 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 01.11.2018 godine u 17.35 sati u ulici Fra Martina Nedića u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i pješak. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda pješaka protiv vozača pmv 60 godišnjeg J.M. iz Donje Mahale poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe iz Orašja . O istom je upoznat policajaca u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznat policajaca u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje sina 21 godišnjeg M.S. iz Orašja.

-istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u obitelji u Draganovcima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je članove obitelji oca i sina upozorio na ponašanje.

-istog dana u 16.45 sati u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 02.11.2018 godine u 03.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim ispred ug.objekta „Sova“ drskim i nepristojnim ponašanjem te sudjelovanjem u tuči 4 muške osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika sukladno stepenu odgovornosti poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred ug.objekta „Vajdi“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana patrola PS orašje je u prosjačenju u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 2 ženske osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

-dana 03.11.2018 godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu buke i uznemiravanja stanara u stambenoj zgradi u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 22 godišnjeg M.K. iz Oštre Luke.

-istog dana patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatekla uredno stanje.

-istog dana u 08.10 sati se ulici Svetog Ilije u Grebnicama dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 29 godišnji D.T. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 09.30 sati se na lokalnoj cesti Orašje-Matići na križanju prema Kostrču dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 18 godišnji V.T. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 16.10 sati patrola PS orašje je u blizini GP Orašje u prosjačenju zatekla 22 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.10.-04.11.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__3__prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.

__7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

__5__prijava narušavanja JRiM, koji je ponovno narušavan prosjačenjem na području u blizini graničnog prijelaza Orašje..

__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__9__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 29.10.-04.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno __24__ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na posljedice i dalje možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prometa

Pročitano 109 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Nastavka suđenja za ratne zločine u Orašju

Nastavka suđenja za ratne zločine u Orašju

Svjedok tužiteljstva tvrdi da je vojna policija bila podčinjena Matuzoviću

Članovi PUŽ-a Orašje osvojili 11 medalja na Specijalnoj olimpijadi u Tuzli

Članovi PUŽ-a Orašje osvojili 11 medalja na Specijalnoj olimpijadi u Tuzli

Članovi Udruge osoba s posebnim potrebama “PUT U ŽIVOT” Orašje...

Obilježena 27. obljetnica stradanja dvojice branitelja iz Bukove Grde

Obilježena 27. obljetnica stradanja dvojice branitelja iz Bukove Grde

Bukova Greda i njeni mještani danas su se prisjetili tragične...

Zatvor može dovesti do pojave nesnosnih bolova

Zatvor može dovesti do pojave nesnosnih bolova

Evo koji je dio vašeg tijela najosjetljiviji

Prava istina o sezoni alergija: Kada se pojavljuju različite vrste polena i ima li uopće lijeka

Prava istina o sezoni alergija: Kada se pojavljuju različite vrste polena i ima li uopće lijeka

Simptomi su suzne oči i zapušen nos, kihavica, kašljanje, šištanje...

Dodaci hrani koje morate imati

Dodaci hrani koje morate imati

Osim davanja boljeg okusa hrani oni čuvaju naše zdravlje, pa...

Kad tijelo više ne može: 20 znakova da pucate od stresa

Kad tijelo više ne može: 20 znakova da pucate od stresa

Hronični stres najčešće tiho, ali konstantno utiče na naš organizam,...

Operacija na vrijeme sprečava slabovidost

Operacija na vrijeme sprečava slabovidost

Može biti posljedica urođenog stanja ili stečena tokom života

Tri najgore vrste doručka, koje treba da izbjegavate

Tri najgore vrste doručka, koje treba da izbjegavate

Doručak je najvažniji obrok u danu. Njime pokrećemo organizam i...

Do 2050. u morima više plastike nego ribe

Do 2050. u morima više plastike nego ribe

Prema podacima Ujedinjenih nacija, 30 odsto riba otrovano je plastikom,...

Uprave za inspekcijske poslove FBiH počela provjeru diploma

Uprave za inspekcijske poslove FBiH počela provjeru diploma

Postupajući po nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalna uprava...