23 Siječanj 2019
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 29.10.-04.11.2018.g.

Dana 29.10.2018 godine u 07.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda na 41 godišnjeg Jurišića iz Novog Grada.

O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je imenovanog, dana 26.10.2018 godine u 23.45 sati, fizički napala supruga protiv koje će zbog izvršenja KD“Nasilja u obitelji“ biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva na lokalitetu „Crnac“ u blizini Groblja u Matićima. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 20.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ponovnog uznemiravanja 38 godišnje Džojićke iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je prijavljenog 53 godišnjeg D.Ž. iz Donje Mahale ponovno upozorila na ponašanje.

-dana 27.10.2018 godine u 10.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja veće količine mramornih ploča sa zajedničke grobnice na gradskom groblju u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

-dana 30.10.2018 godine u 19.10 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole PS Odžak narušio 52 godišnji Arapović iz Odžaka protiv koga je patrola poduzela zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 20.20 sati JRiM su u hotelu“ Navis“ u Orašju vrijeđanjem i omalovažavanjem te drskim ponašanjem narušili 52 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale i 53 godišnjak sa inicijalima Ć.B. iz Domaljevca koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 17.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom pješaku u Posavskoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao 66 godišnji Vinković iz Slavonskog Broda protiv koga će sukladno težini povreda pješakinje biti poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana u vremenu od 14-18.20 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima županijske Bolnice Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju kliničkog centra u Tuzli što je proteklo bez incidenata.

-dana 31.10.2018 godine u 11.00 sati istražitelj krim policije PU Odžak je izvršio očevid čupanja željezne rampe na njivi vlasništvo poduzeća „Poljoprivrednik“ d.o.o. Odžak.

-istog dana u 16.33 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 53 godišnjeg Maroševića iz Grebnica na groblju u Grebnicama. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

-istog dana u 20.50 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 01.11.2018 godine u 17.35 sati u ulici Fra Martina Nedića u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i pješak. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će sukladno težini povreda pješaka protiv vozača pmv 60 godišnjeg J.M. iz Donje Mahale poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe iz Orašja . O istom je upoznat policajaca u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznat policajaca u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje sina 21 godišnjeg M.S. iz Orašja.

-istog dana u 15.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u obitelji u Draganovcima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je članove obitelji oca i sina upozorio na ponašanje.

-istog dana u 16.45 sati u ulici V.Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 02.11.2018 godine u 03.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim ispred ug.objekta „Sova“ drskim i nepristojnim ponašanjem te sudjelovanjem u tuči 4 muške osobe. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika sukladno stepenu odgovornosti poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 13.40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred ug.objekta „Vajdi“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana patrola PS orašje je u prosjačenju u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 2 ženske osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

-dana 03.11.2018 godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu buke i uznemiravanja stanara u stambenoj zgradi u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 22 godišnjeg M.K. iz Oštre Luke.

-istog dana patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim je zatekla uredno stanje.

-istog dana u 08.10 sati se ulici Svetog Ilije u Grebnicama dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 29 godišnji D.T. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 09.30 sati se na lokalnoj cesti Orašje-Matići na križanju prema Kostrču dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 18 godišnji V.T. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 16.10 sati patrola PS orašje je u blizini GP Orašje u prosjačenju zatekla 22 godišnju Šečićku iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.10.-04.11.2018 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__3__prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.

__7__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

__5__prijava narušavanja JRiM, koji je ponovno narušavan prosjačenjem na području u blizini graničnog prijelaza Orašje..

__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__9__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 29.10.-04.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno __24__ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske što s obzirom na posljedice i dalje možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prometa

Pročitano 60 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Tri osobe preminule od teške akutne respiratorne infekcije!

Tri osobe preminule od teške akutne respiratorne infekcije!

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju...

SRBI UOPŠTE NISU SLOVENI?

SRBI UOPŠTE NISU SLOVENI?

Ova dva naroda su nam "braća", nismo došli sa Karpata...

KAKO SE PRAVILNO JEDE BELI LUK KAO LEK: evo koliko belog luka treba da pojedemo dnevno

KAKO SE PRAVILNO JEDE BELI LUK KAO LEK: evo koliko belog luka treba da pojedemo dnevno

Poznato je da beli luk ima izuzetno lekovita dejstva na...

PIŠU I GOVORE O BIH A NE ZNAJU ISTINU

PIŠU I GOVORE O BIH A NE ZNAJU ISTINU

Velika većina današnjih muslimana ne žele znati za svoje hrvatsko...

Hrvati između ‘Hristos se rodi’ i ‘Allahu ekber’

Hrvati između ‘Hristos se rodi’ i ‘Allahu ekber’

Kad pojedinca, skupinu ljudi ili cijeli narod zapadnu teški trenutci,...

CARSKI REZ (s one druge strane) … ožiljci! To su vaše medalje časti…

CARSKI REZ (s one druge strane) … ožiljci! To su vaše medalje časti…

Dan kada lekar odlučuje baš tu pred tobom, dan kada...

Norveška gradi najveći projekat u historiji zemlje, vrijedan čak 47 milijardi dolara

Norveška gradi najveći projekat u historiji zemlje, vrijedan čak 47 milijardi dolara

Riječ je o autoputu dugom 1.100 kilometara koji će povezivati...

Je li realna konfederacija na Balkanu?

Je li realna konfederacija na Balkanu?

Formiranjem saveza nezavisnih država na Balkanu bi se na najbolji...

Koji je OSNOVNI razlog zbog kojeg Čović nije trebao (smio) biti 9. siječnja u Banjaluci

Koji je OSNOVNI razlog zbog kojeg Čović nije trebao (smio) biti 9. siječnja u Banjaluci

Posljednjih dana čuli smo i čitali brojne, skoro pa odreda...

Hrvati Posavine moraju biti spremni za nova previranja oko Bosne i Hercegovine

Hrvati Posavine moraju biti spremni za nova previranja oko Bosne i Hercegovine

Vrijeme je da se Hrvati Posavine uozbilje i ne budu...

Autobusi im gore, izbacuju putnike i nepristojni su. Tko stoji iza Croatia Busa?

Autobusi im gore, izbacuju putnike i nepristojni su. Tko stoji iza Croatia Busa?

AKO u tražilicu bilo kojeg domaćeg portala upišete Croatia Bus,...

Novi bilans terorističkog napada u Afganistanu, poginulo 45 osoba

Novi bilans terorističkog napada u Afganistanu, poginulo 45 osoba

Talibanski bombaš samoubica uletio vozilom u bazu