Ispiši ovu stranicu

Održan 5. festival Domlječke sarme

Domaljevac i Domaljevčani nadaleko su poznati po svojoj domlječkoj sarmi, posavskoj deliciji koja je dobila i svoj festival.

Već petu godinu HKUD Mladost i Udruga žena Vez Domaljevac, uz potporu Općine Domaljevac-Šamac, organizirali su protekle subote ovu gastro manifestaciju, u kojoj su uživali brojni domaći i mještani pristigli iz inozemstva te građani susjednih područja. Osim sarme, na meniju su se našli i drugi domaći specijaliteti, za koje su se pobrinule članice Udruge žena „Vez“. Za pripremu ove jedinstvene delicije utrošeno je oko 20 kilograma mesa i tri sata vremena.

Zlata Đukić, predsjednica Udruge žena „Vez“ kaže kako je Domaljevac prepoznat po vrlo malim sarmama, koje su ove godine servirane u starim posudama, na način kako se nekada posluživalo, uz tradicionalnu prohu nezaobilaznu delikatesu uz ovaj specijalitet. Udruga Vez ima oko 40-ak članica, a osim ovoga festivala za kraj godine priređuje i Božićnu radost, gdje će se ponovno predstaviti sa svojim specijalitetima, s naglaskom na Božićne kolače i ukrase.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće