Ispiši ovu stranicu

Blagoslovljen križ-Spomen obilježje u groblju u Orašju

Iza nas su blagdani Svi Sveti i Dušni dan, koji su na području Posavine obilježeni uz tradicionalna misna slavlja i posjete posljednjim počivalištima svojih voljenih.

Više tisuća vjernika okupilo se na svečanoj svetoj misi na Karauli na blagdan Svih svetih, a na Dušni dan Svete mise, uz molitve kod grobova pokojnika, održane su na svim mjesnim grobljima. U sjećanje na poginule, nestale i umrle branitelje brojna su izaslanstva položila vijence i upalila svijeće kod središnjih Spomen križeva u grobljima.

Na Dušni dan u spomen na sve poginule i umrle branitelje na groblju u Orašju u prisutnosti velikog broja vjernika blagoslovljen je križ – Spomen obilježje. Križ je blagoslovio fra Anto Pušeljić, župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, te istaknuo da se molitvom i paljenjem svijeća kraj ovog križa prisjećamo dragih pokojnika i kroz molitvu povezujemo s njima. Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mjesne zajednice Orašje i ogranka HDZ BiH Orašje položili su vijence i zapalili svijeće uz Spomen križ na groblju u Orašju.

Koliko su snažne i teške emocije tih dana potvrđuje bizaran slučaj koji se dogodio na groblju u Grebnicama. PS Domaljevac-Šamac primila je dojavu o zatjecanju beživotnog tijela 53 godišnjeg Maroševića iz Grebnica na groblju u Grebnicama. Dežurni mrtvozornik je konstatirao činjenicu prirodne smrti a tijelo preminulog predano je obitelji radi ukopa, izvijestili su iz UP MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće