Ispiši ovu stranicu

Šahovskim turnirom, utrkom pasa i izložbom fotografija nastavljeno obilježavanje Dana općine 2018

Šahovskim turnirom „Orašje Open 2018“ u popodnevnim satima i tradicionalnom utrkom sportskih pasa u prijepodnevnim satima nastavljen je program obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine Orašje.

Tradicionalna utrka pasa okupila je više od 30 pasa koji su se natjecali u više kategorija, kao i veliki broj publike, dok je brzopotezni Šahovski turnir koji se igra po švicarskom sustavu u devet kola okupio i najmlađe šahiste - djecu.

U Franjevačkom samostanu Tolisa, a u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Centrom za kulturu Orašje, postavljena je i otvorena izložba fotografija pod nazivom: "Iz povijesti hrvatskog iseljeništva". O izložbi su govorile Nives Antoljak u ime Hrvatske matice iseljenika i povjesničarka umjetnosti Antoaneta Šetefančić koja je kazala kako su fotografije podijeljene u cjeline kroz povijest i to od 1905. godine: od iseljavanja brodovima, do snalaženja u novim sredinama, pokretanja poslova, sudjelovanja u sindikatima i drugim organizacijama po stranim zemljama, a završeno posjetima predsjednika i pape tim ljudima u iseljeništvu. Izložba će biti otvorena za javnost do četvrtka 25. listopada 2018. godine.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće