Ispiši ovu stranicu

Dani općine 2018: Natjecanje u kuhanju fiša i čobanca, ženski odbojkaški turnir i koncert puhačkog orkestra

Šestodnevni sadržaji proslave Dana općine Orašje ispunjeni su brojnim kulturnim i sportskim događajima, a unazad nekoliko godina najposjećenija manifestacija je i dalje Gastro fest.

Natjecanje u spravljanju fiš paprikaša i čobanca ove godine okupilo je rekordan broj sudionika. Kuhari su spremili oko 400 litara čobanca i fiša, što je bilo dovoljno da u specijalitetima uživa više od tisuću posjetitelja. Uz tradicionalno pokroviteljstvo Općine Orašje, natjecanje su organizirali Lovačka udruga Sava i Udruga ribolovaca Šaran iz Orašja.

U pripremi čobanca sudjelovalo je 12 ekipa iz svih deset lovnih sekcija, te kao gosti LU Kuna Domaljevac, LD Fazan Odžak i Oldteimer klub Posavac Orašje. Najukusniji čobanac skuhali su lovci iz sekcije Donja Mahala. Ribolovci su okupili 10 ekipa, a pri odabiru najboljeg fiša, ocjenjivački sud je imao jako težak zadatak. Pobjedničku nagradu za najbolje spremljeni fiš osvojila je ekipa Kumovi iz Tolise.

Povodom Dana općine, Ženski odbojkaški klub Orašje organizirao je tradicionalni turnir na kojemu su sudjelovale ženske odbojkaške ekipe iz Brčkog, Orašja, Višnjevca i Vinkovaca iz Republike Hrvatske. Najbolje su bile Brčkane pa ekipa Ferivi iz Višnjevca, a na trećoj poziciji našle su se oraške Žokice ispred ženske odbojkaške ekipe iz Vinkovaca.

U večernjim satima u Kino dvorani Orašje održan je zanimljiv koncert - koncert Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lobor kod Marije Bistrice u Republici Hrvatskoj. Gosti na koncertu bili su domaći solisti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće