Ispiši ovu stranicu

Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva za sve tri općine Županije Posavske!

Očitovanje načelnika Odžaka, Orašja i Domljevca-Šamca portalu Vrisak.info

“Za nas Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg su izabrali Hrvati. Smatramo, kao i druge općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, odnosno da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima na poziciju koja pripada Hrvatima”, stoji u očitovanju koje su portalu Vrisak.info dostavili načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković, načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić i načelnik Općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić.

U očitovanju načelnika općina iz Županije Posavske nadalje se navodi slijedeće:

“U sve tri općine Županije Posavske u kojoj je oko 80% hrvatskog stanovništva dr. Dragan Čović dobio je apsolutno povjerenje birača odnosno 60,65% glasova, a to znači da ga je izabralo više od 85% Hrvata. U Općini Orašje svoj glas dalo mu je 71,06% birača, u Općini Domaljevac-Šamac 75,23%, a u Općini Odžak 44,82%, dok je Željko Komšić koji se i na plakatima u predizbornoj kampanji izjašnjavao da je samo kandidat za Člana Predsjedništva BiH, a ne kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva, dobio dvanaest, ispod osam posto i osam posto glasova u općinama Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje.

Tako kao primjer navodimo da je dr. Dragan Čović na području općine Orašje u Mjesnoj zajednici Bok dobio 91,88 % glasova, u MZ Oštra Luka 91,34% glasova, dok je u MZ Kopanice i Matići dobio 85% glasova, a u MZ Donja Mahala 84% glasova; ili na području općine OdŽak u MZ Vrbovac 90,71%, MZ Novo Selo 85,43%, MZ Potočani 83,92%, MZ Posavska Mahala 82,69%… itd.

Bosna i Hercegovina nije građanska država, kako je to isticao Komšić, već država tri konstitutivna naroda i ostalih građana, zato ga mi ne smatramo svojim legitimno izabranim predsjednikom i odbijamo svaku daljnju suradnju s njim kao hrvatskim Članom Predsjedništva BiH, jer on to nije”, stoji u odgovoru na pitanje našega portala načelnicima općinama s hrvatskom većinom koje je glasilo: Je li u Vašoj općini/gradu Željko Komšić persona non grata?

Vrisak.info

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće