Ispiši ovu stranicu

Dostojanstveno i skromno obilježena 26. obljetnica Ratne bolnice Tolisa

„Ponosni smo što smo bili dio Ratne bolnice, ustanove koja je dala nemjerljiv doprinos u ratnom vremenu, i na čijim temeljima je izrasla današnja Županijska bolnica Orašje“, kazao je dr Iljo Vukić, tadašnji zapovjednik logističke bojne i jedan od bivših pripadnika ove iznimno važne ratne ustanove.

Ratna bolnica Tolisa danas obilježava 26. obljetnicu svog osnutka. Upravo na današnji dan 1992.godine  zaprimljen je prvi pacijent dopremljen s oraške bojišnice, što je bolnica i uzela kao datum svog osnutka, na čijim temeljima je „izrasla“ Županijska bolnica Orašje  Ponosno i dostojanstveno, pod zastavom Ratne bolnice Tolisa, 20-ak njenih pripadnika, uputilo se od bolnice u Orašju do parka, gdje je kod oba spomen obilježja položeno cvijeće i svijeće u sjećanje na poginule i umrle branitelje i kolege, a fra Anto Pušeljić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca Orašje izmolio je i opijelo, prenosi Radio Orašje.

„Ponosni smo što smo bili dio Ratne bolnice, ustanove koja je dala nemjerljiv doprinos u ratnom vremenu, i na čijim temeljima je izrasla današnja Županijska bolnica Orašje“, kazao je dr Iljo Vukić, tadašnji zapovjednik logističke bojne i jedan od bivših pripadnika ove iznimno važne ratne ustanove. Kroz tri i pol godine u ratnoj bolnici je obavljeno više od 2 500 operativnih zahvata kojim su spašeni mnogi životi branitelja i civila s ovog područja, a istodobno je rođeno i nekoliko beba pod stručnim nadzorom medicinskog  osoblja, kako s područja BiH, tako i Republike Hrvatske. Obilježavanju 26. obljetnice Ratne bolnice Tolisa pridružili su se i pripadnici UDiVDR-a Orašje, a dan je okončao uz  skromno druženje.

Dnevnik.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće