Ispiši ovu stranicu

Revija narodnih nošnji iz Bosne i Hercegovine

U organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju Orašje i Centra za kulturu Orašje, a pod supokroviteljstvom Općine Orašje, Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, održana je Treća revija narodnih nošnji u Dvoru u Tolisi.

Reviju su, posavskim bećarcem, otvorile članice KUD-a Ravnica Oštra Luka-Bok, a potom su uslijedili i govori organizatora. Tijekom večeri djeca, djevojke i mladići, obučeni u narodne nošnje etničkih i vjerskih skupina BiH, prikazali su bogatstvo tradicije i kulture koju baštine i čuvaju od zaborava.

Prikazane su narodne nošnje iz Posavine (Oštra Luka/Bok, Orašje, Tolisa, Odžak, Tarevci) i Semberije (Janja), zatim s Kosova, Glamoča, Šumadije, Sarajeva, Doboja, te Mostara, Trebinja, Kladnja i Nevesinja. U glazbenom dijelu programa nastupili su Siniša Markanović uz pratnju učenika KŠC-a iz Žepča, Alma Subašić, Senad Kukuljević, ansambl „Balsika“ iz Tuzle i Zanin Berbić, bh. interpretator sevdalinki iz Gradačca.

Uz reviju narodnih nošnji, gosti su imali priliku pogledati i izložbu radova s likovne radionice „Umjetnost u službi vjere i mira“ koju su također zajednički organizirali OMS Orašje i Centar za kulturu Orašje. Udruga žena „Posavski cvijet“ postavila je izložbu svojih rukotvorina.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće