Ispiši ovu stranicu

Je li Posavina konačno progledala?

Čović je u Posavini omražen kao nikada do sada

HDZ BiH je imao predizborni skup u Odžaku. Ovom posjetom Posavini iskorištena je prigoda da se skokne i do Plehana (Derventa). Mediji su prenijeli informaciju o tom događaju. Neki šturo, neki na više stranica ovisno koliko je tko smatra potrebnim ili koliko je tko morao.

U nastavku izdvajamo jednu kratku vijest o istom koju je objavila Slobodna Bosna.

Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva Dragan Čović u sklopu izborne kampanje posjetio je Posavinu.

“Podjela među Hrvatima u BiH nema i ne smije ih biti i svaki Hrvat ma gdje god živio ima isto mjesto u promišljanju politike Hrvata u BiH, stoga osiguravamo potpunu zaštitu svakog Hrvata i ovdje u Republici Srpskoj gdje konačno možemo reći kako imamo svoja obilježja i nije nas strah zbog toga.

Vaši problemi su i moji problemi, stoga vas molim ostajte uz veliku HDZ BiH obitelj i čuvajte svoje, za svoj hrvatski narod i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Čović u naselju Nova Sela na zajedničkom ručku sa župljanima.

Kako to obično biva netko iz mase širokog čitateljskog auditorija vijest prenese kao objavu na društvene mreže. I nama je zapela za oko jedna objavljena na Facebooku. Objava k’o objava, pomislili smo, ništa posebno. Međutim kada smo vidjeli komentare ispod, e onda je to uistinu postala vijest.

Možda nam se prigovori da smo zluradi… Možda i jesmo, ovisi kako se na sve gleda. Mi ipak držimo da samo prenosimo ono što su drugi objavili i da su to fakti koji ne bi trebali biti stavljeni nama na teret. A ako nam ih tko i stavi, ništa, spremni smo na taj križ jednako kao i drug Čović.

Pa tako prenosimo redom komentare, autentično i po istom redosljedu kao na Facebooku:

  • Kakav oprost traži ovaj majmun od nas u Posavini. Od nas treba tražit oprost Sveti Otac Papa a ne majmun Čović. Iskrvarili smo, raseljeni smo, izdani smo i sada što vrijedi u Posavini otjerano je u cvijetu mladosti.
  • Zaista interasantno da poslije toliko godina akdemik, doktor, profesor, predsjednik počeo učiti zemljopis i gle čuda saznao da u BiH postoji dio koji se zove POSAVINA.
  • Bolje da nikad nije saznao! A boga mi ni onaj krivousti početkom 92!
  • Nije problem Čović i njegovi pajdaši iz stranke!
    Problem su naši Posavci koji mu ližu guzicu, naši svećenici i fratri koji ga s ljubavlju primaju po našim prodanim raseljenim selima! Pa izjava fratra iz Koraća prilikom Čovićevog posjeta je da se čovjek izbljuje, osmijeh gvardijana plehanskog da Posavina zaplače! A narod glup i opet će da zaokruži – zna se, jer će pojedinci dobiti obnovu ne od Čovića nego od hrvatske države, a u Hrvatskoj imaju kuće i imovinu, a oni koji nemaju ništa i opet će dobiti ‘muda marjanova’.
    Pa taj lik se do juče potpisivao ćirilicom, a šuruje s bajom mu Dodom i Posavina mu znači kao preklanjski snijeg! Al et narod to zna i podržava! I treba da nam bude u Posavini još gore nego što je! Zaslužili smo!
  • Pa zar toliko može pravit narod budalom i ismijavat narod. Nikad se nije pitao što mlađarija odlazi iz Posavine i radi koga je sredio ženi čin generala i opet traži glas od Posavljaka. Taj čovjek nema ni stida i izjaviti da je naš problem i njegov problem. Suviše je tako nešto i komentarisati.
  • Tvoji problemi nisu naši problemi, dok se ti bogatiš i bahatiš mi smo raseljeni širom svijeta. Da Bog da i tebi isto. Sjetiš se Posavine samo kada su izbori kao i tvoji prethodnici, sramotno i bijedno…
  • Vidi belaja nije ga stid, da se on sjeti svake 4 godine za Posavinu
  • Lažeš kao i tvoji predhodnici
  • Sviraš ku**u Čoviću

Eto to je prvih nekoliko komentara. Mi smo ih samo neznatno lektorirali i ispravili očite pravopisne greške. Sadržinu nismo mijenjali niti u jednoj riječi.  Naravno, ubacili smo i dva asteriksa (**) u jednu riječ na kraju prikazanih komentara. Tek toliko, zbog djece. Primjetili ste da nema imena autora pored komentara. Izostavili smo ih s namjerom. Jer držimo da nije bitno tko je što rekao. Puno je važnije što je rečeno. Uostalom, svi komentari sa imenima stoje na Facebooku, pa tko voli nek izvoli.

Možda nakon eventualne žalbe i prigovora Facebook povuče objavu zajedno s komentarima. Za svaki slučaj imamo screenshot svega objavljenog tako da je sve dokumentirano.
I čemu sve ovo

Ništa posebno. Ovakve komentare Čoviću viđamo u medijima svaki dan. Većinu njih čitamo i u kolumnama naših kolumnista. Pa što je onda tu zanimljivo da sve opet pretočimo u jedan tekst?

Zanimljivo je to što do sada Čović u Posavini nije bio ovako “čašćen”. Tu i tamo pojavio bi se pokoji stidljivi komentar koji bi išao na štetu Čoviću. Ali zato bi uslijedile salve hvalospjeva Čovićevih poklonika. Kako jedan u komentaru reče onih koji mu ližu guzicu. Uvijek bi ih se našlo desetak na jednog, koji bi štitili svog vožda. A sada...? Sada imamo pa gotovo nemoguću situaciji. Nema ni jednog jastreba da brani Čovića. Svi su popadali! Ma ni jedan da se drzne koju dobru o Čoviću reći. Čudno?!

Što bi to trebalo značiti? Je li Posavina konačno progledala? Je li Čovićeva politika konačno raskrinkana? Raskrinkana je ona poodavno samo je trebalo vremena da sva prljavština njegove politike dopre do očiju šire javnosti.

Kažu da je Trump dobio izbore zahvaljujući Twitteru, dakle društvenim mrežama. Znači li to da Čović zanemaruje potencijal društvenih mreža ili je jedostavno njegov PR manager napravio ozbiljan propust. Ili pak Čovića ne tangiraju benefiti Facebooka. Možda je odveć siguran u svoju pobjedu pa mu potpora koju bi mogao iskamčiti na društvenim mrežama nije ni potrebna.

Ili možda čak Čović zna istinu o sebi i raspoloženju naroda prema njemu i njegovoj stranci pa da zbog toga izbjegava društvene mreže, jer će na njima samo zaraditi minuse, a ne pluseve kako logika i pozitivni primjeri iz prakse nalažu. Slutimo li Čovićev kraj ili Čović ima neke skrivene karte u rukavu?

e-Posavina.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće