Ispiši ovu stranicu

Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u ŽP u kolovozu 2018.g.

Stanje sigurnosti u ŽP u kolovozu ove godine, prema ocjeni MUP-a ŽP, zadovoljavajuće je, stoji u informaciji MUP-a ŽP.

Na području kriminaliteta evidentirano je smanjenje broja prijavljenih KD u odnosu na isto razdoblje prošle godine te neznatno povećanje u odnosu na srpanj o.g. Povećana je i naknadna otkrivenost i ukupna razriješenost u odnosu na komparativna razdoblja. Tijekom prošloga mjeseca obrađeno je 16 prijava kaznenih djela, a ukupno njih razriješeno 81,25%. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „teške krađe i nanošenja tjelesnih ozljeda“.

Tek zadovoljavajućim je ocijenjeno stanje sigurnosti prometa u ŽP iz razloga kontinuiranog povećanja broja prometnih nezgoda i u odnosu na 7. mj. ove godine i prošlogodišnji kolovoz. Tijekom protekloga mjeseca na prometnicama u ŽP zabilježeno je 36 prometnih nezgoda, s jednom smrtno stradalom, 4 teže i 14 lakše ozlijeđenih osoba. .Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje, njih 22 u općini Odžak 10 , dok su se na području Općine Domaljevac-Šamac dogodile 4 nezgode. Kontrolirano je 3 336 vozila, otkriveno je 1 258 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge, od čega je 762 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50KM. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 12 vozila što je, ističe glasnogovornik Uprave policije MUP-u ŽP Josip Dominković, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće isključeni zbog neposjedovanja vozačke dozvole i alkoholiziranosti a vozila zbog neregistriranosti .

Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP tijekom kolovoz je zaprimila 3 predstavke na postupanje policije od kojih su 2 okončane obustavljanjem postupka a 1 je još u postupku, navodi se u informaciji MUP-a ŽP o stanju sigurnosti na području ŽP u kolovozu 2018.g.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće