Ispiši ovu stranicu

Oraški srednjoškolac Josip MIkolić drugoplasirani na natjecanju “Mladi i naslijeđe”

Josip Mikolić, učenik ŠC fra Martina Nedića Orašje osvojio je 2. mjesto na natjecanju „Mladi i naslijeđe“ održanog u sklopu manifestacija Dani europskog naslijeđa 2018 na temu „Naša baština- spoj prošlosti i budućnosti“.

Josip je nagrađen u kategoriji likovnih radova, a drugo mjesto osvojio je za „Posavsku nošnju kao dio bh baštine“, koju je radio pod mentorstvom prof. Đurđice Jezerčić. Federalno Ministarstvo kulture i sporta raspisalo je javni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na temu „Naša baština- spoj prošlosti i budućnosti“., a osim likovnih, nagrade su dodijeljene i za dokumentaristički, literarni te video rad i fotografije. ŠC fra Martina Nedića Orašje sudjelovao je na ovom natječaju s nekoliko radova svojih učenika, a najuspješnijim se pokazao Josipov rad, koji je i jedini nagrađeni s područja ŽP na ovom natječaju.

Iz Ministarstva su pozvali nagrađene učenike i nastavnike na Izložbu “Mladi i naslijeđe” i svečanu dodjelu Diploma učenicima, Priznanja nastavnicima i Zahvalnica nagrađenim školama u srijedu 12. o.mj. u Fojnicu. Vijeće Europe je 2018. godinu proglasilo za Europsku godinu kulturne baštine. 50 europskih zemalja koje sudjeluju na Danima europskog naslijeđa aktivno će dati doprinos Europskoj godini kulturne baštine, među kojima je i BiH. Ove godine manifestaciju Dani europskog naslijeđa održava se ovoga mjeseca u općinama Kreševo, Kiseljak i Fojnica.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće