Ispiši ovu stranicu

Vrlo dobra posjećenost svih sadržaja na manifestaciji “Dani Tolise”

Zaklada Terra Tollis potrudila se i ove godine mještanima i svim posjetiteljima prirediti vrhunske sadržaje u sklopu manifestacije “Dani Tolise 2018”.

Nakon vrlo dobre posjećenosti na otvorenju, i drugoga dana manifestacije u četvrtak 31. svibnja, vladalo je veliko zanimanje za sport i glazbu. Najprije je održana igrarijada, natjecanje u starim sportovima, sadržaj koji je ponovno nakon 9 godina privukao veliko zanimanje javnosti, što govori podatak da je igrarijadu pratilo više od 400 osoba. Organizatori su priredili revijalno igranje piriza, ćuške, klikera, i klipića (kuuba) te u natjecateljskom djelu udaranje čavla u gredu, potezanje klipa, potezanje konopa, nošenje jajeta u žlici, trčanje u vrećama, kamena s ramena i trčanje krosa za djecu. Za osvojena prva tri mjesta u svim natjecateljskim disciplinama i kategorijama podijeljene su diplome. U međuvremenu, lovci LU “SAVA” Orašje, sekcija Tolisa kuhali su čobanac, a ribolovci RU “ŠARAN” Orašje pripremali fiš, u kojima su mogli uživati svi posjetitelji, a djeci su podijeljene čokolade i sokovi.

Na istom mjestu, pomoćnom stadionu SD Sloga, u večernjim satima održan je i koncert duhovne glazbe, kojemu se odazvao veliki broj posjetitelja iz svih mjesnih zajednica općine Orašje. Na koncertu je najprije nastupio Ujedinjeni dječji zbor, sastavljen od djece iz župa Tolise, Domaljevca, Grebnica, Orašja i Vidovica, a potom su s pozornice suvereno zapjevali zborovi Adoro Župe Tolisa, band “RiM” iz Zagreba s voditeljem Slavkom Nedićem iz Tolise, koji je i suorganizator koncerta duhovne glazbe održanog 2010.g., i “Dom molitve” iz Sl. Broda.

Današnji treći dan manifestacije bit će u znaku šahovskog turnira i tradicionalne biciklijade, a središnji dio programa Dana Tolise je dodjela književne nagrade fra Martin Nedić. Predsjednik Povjerenstva za dodjelu književne nagrade prof. Krešimir Dominković, gostujući u današnjem programu Radiopostaje Orašje, predstavio je i dobitnike ovogodišnje nagrade. Upravni odbor jednoglasno je prihvatio predložene laureate te donio Odluku da je zbirka pripovijedaka “Apsirtov pupak” Mirjane Buljan iz Zagreba osvojila prvo mjesto i književnu nagradu “fra Martin Nedić”, koja će osobno doći u Tolisu i družiti se s posjetiteljima, drugo mjesto pripalo je Zvonimiru Mikuliću iz Ljubuškog, za roman „Kutak kod Kralja“, a trećenagrađeni je Ernest Fišer, varaždinski pjesnik i novinar, za zbirku poezije „Preludij za anginu pectoris“. Dodjela književne nagrade će biti u Domu kulture u Tolisi, s početkom u 20,00 sati, nakon koje će glumci Gradskog kazališta iz Viteza izvesti predstavu „Lude sedamdesete“.

Medijski pokrovitelj je, uz ostale, i Radiopostaja Orašje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće