Ispiši ovu stranicu

Crveni križ Orašje – Odluka o osnivanju Gospodarskog društva i nabavka kombi vozila

Skupština Crvenog križa općine Orašje donijela je Odluku o osnivanju gospodarskog društva pod nazivom „INkluziV“ d.o.o. sa sjedištem u Orašju.

Gospodarsko društvo će se baviti proizvodnjom, trgovinom, ugostiteljstvom i pružanjem usluga, a osnovni cilj njegovoga osnivanja jeste zapošljavanje osoba s invaliditetom. Za direktoricu će biti imenovana Katarina Orkić, mag.socijalnog rada iz Matića a za prokuristu društva Dražen Mikić, tajnik CK Orašje. Za provedbu ove odluke i poduzimanje svih potrebnih radnji za registriranje i upis u sudski registar zadužen je predsjednik Skupštine CK Orašje Antun Mikić.

Kako bi olakšali rad na terenu i provedbu svih svojih programa i projekata, CK Orašje naručio je kombi vozilo čija se isporuka očekuje koncem osmog mjeseca ove godine. Cijena kombija je blizu 80 000 KM, a do sada je uplaćeno 10 000 KM, ističu u Crvenom križu, u kojem očekuju još donatorskih i sponzorskih sredstava. Svi oni koji budu donirali za ovaj projekt iznos od 5 000 KM i više, imat će svoj logo na kombiju što će, kažu u ovoj NVO, biti jedna vrsta zahvale donatorima i sponzorima, dok će na drugom dijelu vozila biti ispisani svi programi i projekti koje provodi Crveni križ Orašje ( „Djeci Dječje“, „Kap dobrote“, „Kap za život – DDK“, „Prevencija, priprema i odgovor na katastrofe“, „Služba traženja“, „Prva pomoć“, „Informiranje i diseminacija“, „MHP- Međunarodno humanitarno pravo“, „Volonteri“....). Kupnjom kombija, otvorit će se i stalno radno mjesto za vozača, a planiran je dugogodišnji volonter Crvenog križa i aktualni vozač Marko Neretljak iz Matića, 90 postotni invalid, civilna žrtva rata koji je ruku izgubio od mine u 10-oj godini, i sin je umrlog branitelja. Vozilo će biti na raspolaganju i ostalim udrugama građana i nevladinim organizacijama za određene potrebe, čime će njegova namjena biti višestruka.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće