Ispiši ovu stranicu

Matea Ilišević i Andrea Radan osvojile 1. i 3. nagradu na Banjalučkom bijenalu 2018.

Matea Ilišević iz Donje Mahale, učenica Osnovne glazbene škole Orašje, pobijedila je na šestom međunarodnom pijanističkom natjecanju “Banjalučki bijenale 2018”, održanom od 18. do 21. svibnja u Banja Luci.

Matea se za ovo natjecanje intenzivno pripremala sa svojom profesoricom Elnom Bukvić, a rezultat toga je prva nagrada u prvoj kategoriji, dok je njena kolegica Andrea Radan iz Kostrča, koju vodi prof. Marija Nedić, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojila treću nagradu u drugoj kategoriji. „Ovo je prvi puta da naša glazbena škola Orašje sudjeluje na ovom natjecanju i jako smo zadovoljni sjajnim uspjehom naših predstavnica. Vjerujemo da će ovo biti jedno od nastupa gdje će škola imati redovno svoje natjecatelje, a nova prilika za to je za dvije godine, jer se natjecanje i održava svake dvije godine“, kazala je voditeljica škole prof. Marija Nedić.

Osim Matee i Anrdee bilo je još djece koja su mogla uzeti sudjelovanje na Banjalučkom bijenalu, ali su njih dvije bile najspremnije i imale najveću želju za ovaj nastup, koji je rezultirao i osvojenim priznanjima. „Konkurencija je bila vrlo jaka, kriteriji natjecanja dosta strogi, i mi smo jako zadovoljni kako su njih dvije prezentirale našu školu i svoj rad. Jako puno vremena, volje, truda i provedenih sati na klaviru je uloženo za ovaj nastup, djevojke su se odrekle u mnogo čemu kako bi mogle ići na ovo natjecanje, i apsolutno su opravdale svoj nastup. Mogu biti inspiracija i nama odraslima“, naglasila je prof. Nedić.

Prema njenim riječima u planu je pokrenuti i županijsko glazbeno natjecanje u ŽP, a učenici će do tada ići i na federalno te druga slična natjecanja gdje mogu iskazati svoj talent i kvalitetu rada svoje škole. Po tradiciji, svoj godišnji koncert Osnovna glazbena škola Orašje planira održati početkom lipnja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće