Ispiši ovu stranicu

Mladi u Orašju snimili film “Pola meni-pola meni” Viva škola filma 2018.

Orašje je jedan od 12 festivalskih gradova u BiH u kojem se održava Viva film festival za mlade.

Tim je povodom Centar za kulturu Orašje, od 18. do 20. o.mj., bio domaćin devete ovogodišnje Viva filmske radionice za mlade „Od ideje do realizacije“.

Radionice su besplatne za mlade od 13-21 godine na kojima polaznici uče o osnovama filma, filmskoj kameri, zvuku, rasvjeti, timskom radu i na kojima snimaju svoj vlastiti film.

Tijekom tri dana trajanja radionice u Orašju, na kojoj je sudjelovalo 12 mladih, snimljen je film pod nazivom „Pola meni-pola meni“ parodija na političku predizbornu kampanju, kojom su kažu akteri filma, željeli prikazati pravo lice politike, političara i međunarodnih faktora u BiH i regiji.

Redateljsku palicu i u ovom, kao i prošlogodišnjem filmu, preuzeo je Josip Arlović, koji je lani osvojio nagradu na Viva film festivalu za najbolju režiju, a sprema se i za upis na Filmsku akademiju u Banja Luku.

Film „Pola meni-pola meni“ natjecat će se na Viva film festivalu u kategoriji Omladinski film, od 12. do 16. rujna u Sarajevu. Nakon Orašja ton, kamera i klapa od 21.-23. 05. su u Brčkom, a potom sele u Bijeljinu, Ljubuški i Mostar.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće