Ispiši ovu stranicu

Predstavnici Općine Orašje posjetili Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Poduzetnički inkubator Dubrovnik

U okviru implementacije projekta „Invest in Lipik, Orašje i Garešnica“, članovi Zajedničkog upravljačkog tima projekta iz Orašja, Lipika i Garešnice posjetili su Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije i Poduzetnički inkubator Dubrovnik.

Svrha studijskog putovanja i održanih sastanaka bila je upoznati primjer dobre prakse u segmentu osiguranja poticajnog okruženja za poslovanje poduzetnika početnika, s posebnim fokusom na uspostavljanje i funkcioniranje Virtualnog inkubatora. Upravo je uspostavljanje Virtualnog inkubatora za prekogranično područje Lipik – Orašje – Garešnica, jedna od projektnih aktivnosti koja će se realizirati u narednom razdoblju. Rad Centra za poduzetništvo i Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik predstavili su pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, direktorica Centra za poduzetništvo Marija Previšić, te djelatnice Centra.

Opći cilj Projekta "Invest in LOG" je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti kroz stvaranje efikasnog i učinkovitog poduzetničkog eko sistema u prekograničnom partnerskom području (Orašje, Garešnica, Lipik), a njegovi specifični ciljevi su unapređenje strukture i kvalitete poslovnih usluga u poduzetničkim potpornim institucijama prekograničnog partnerskog područja i povećanje konkurentnosti i rasta MSP-a u prekograničnom partnerskom području. Ukupna vrijednost Projekta je 731.906,95 EUR-a, od čega EU financira 85 % vrijednosti Projekta (622.120,89 EUR-a), a Općina Orašje kao njegov nositelj i partneri Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica sufinanciraju u iznosu od 15 % (109.786,06 EUR-a).

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće