Ispiši ovu stranicu

Zadovoljavajuće stanje sigurnosti na prostoru ŽP u prvom tromjesečju

Stanje sigurnosti na prostoru Županije Posavske za razdoblje siječanj-ožujak 2018 godine ocijenjeno je „zadovoljavajućim“, navode u Informaciji iz MUP-a ŽP.

U oblasti kriminaliteta došlo je do znatnog povećanja ukupnog broja kaznenih djela u odnosu isti period prošle godine za 79%. Najviše su zastupljeni imovinski delikti teške krađe i krađe.

Broj evidentiranih prekršaja Javnog reda i mira također je povećan za 18,5%. Na području općine Orašje evidentirana su 23 prekršaja , u općini Odžak 9, dok na području općine Domaljevac-Šamac nije bilo narušavanje JriM. Evidentirano je 49 prometnih nezgoda i smanjen je za 3, odnosno 5,8% u odnosu na isti period 2017 godine. U nezgodama nije bilo smrtno stradalih, 8 osoba je zadobilo teške, a 11 osoba lakše ozlijede.

Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje njih 29, na području Odžaka se dogodilo 16 nezgoda, a na području općine Domaljevac-Šamac četiri.

Tijekom analiziranog perioda ukupno su kontrolirana 7434 vozila, a redovitim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 1820 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge, od toga 1012 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna 50 KM.

Na području Orašja otkriveno je 1212 prekršaja, u Odžaku 527, a na području općine Domaljevac-Šamac 81. Iz prometa je isključeno 45 vozača i 19 vozila. Vozači su uglavnom isključeni zbog alkoholiziranosti njih 22, a 16 vozila zbog neregistriranosti.

Tijekom prvog tromjesečja 2018. godine Jedinica za profesionalne standarde je zaprimila 4 predstavke na rad policije koje su u periodu prvog tromjesečja okončane rezultatom “bez dovoljno dokaza“, navode u Informaciji MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće