Ispiši ovu stranicu

Nevrijeme s ledom u općinama Domajevac-Šamac i Orašje, Sava u porastu

Grmljavinsko nevrijeme praćeno ledom zahvatilo je danas oko 14 sati područje općine Domaljevac-Šamac, a potom se proširilo i na jedan dio općine Orašje.

U jednom trenutku, kako su nam javili građani, led je zabijelio površinu što je podsjećalo na snježni pokrivač. Nove kišne oborine dodatno će utjecati na vodostaje rijeka, a kako neslužbeno doznajemo trenutačna situacija na području ŽP nije zabrinjavajuća, ističu u CZ ŽP, čije očitovanje očekujemo tijekom sutrašnjega dana.

U Agenciji za vodno područje rijeke Save Sarajevo, u današnjoj informaciji, ističu kako su značajne količine snježnog pokrivača koje su prisutne na području Unsko-sanskog kantona te u susjednoj Hrvatskoj, porast dnevnih temperatura kao i najava padavina u narednim danima, uvjetovali potrebu za pojačanim praćenjem vodostaja na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH. Trenutno se bilježi trend porasta vodostaja u slivu rijeka Une i Sane, dok je trend vodostaja na vodomjernim stanicama u slivu rijeke Bosne u blagom rastu ili stagnaciji. Na rijeci Savi bilježi se trend porasta vodostaja. U naredna tri dana na rijeci Bosni očekuje se daljnji blagi porast vodostaja, dok će Sava nastaviti s rastom, te postoji mogućnost dostizanja vrijednosti nivoa za proglašenje redovne obrane od poplava, ističu u Odjeljenju za informacijski sustav voda Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće