Ispiši ovu stranicu

Ćoseti: Jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede iz vatrenog oružja

Izvještaj za medije sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 09.03.2018. godine do 12.03.2018. godine

KRIMINALITET:

Dana 10.03.2018. godine oko 15,00 sati, Policiji je od strane ljekara Zdravstvenog centra Brčko, prijavljeno da je u prostorije centra dovezeno lice koje je zadobilo povrede najvjerovatnije iz vatrenog oružja.

Po prijavi su postupili policijski službenici, koji su došli do saznanja da je lice sa inicijalima Š.S, rođen 1994. godine, zadobio lake tjelesne povrede u predjelu leđa, nanesene najvjerovatnije iz vatrenog oružja. Prema prikupljenim informacijama, imenovani je sa još tri lica, boravio u šumi nepoznatog vlasnika, u blizini mjesta Ćoseti, gdje je došlo nepoznato lice koje je na iste pustio psa a  zatim na njih i pucalo iz vatrenog oružja, prilikom čega je pogođeno lice Š.S.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a policijski službenici su izvršili uviđaj na mjestu događaja.

Nakon preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici su prikupili informacije da se u vezu sa izvršenjeme krivičnog djela ”Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, dovodi lice sa incijalima S.N sa područja Ćoseta. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres kuće i vozila, vlasništvo lica S.N., i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti za koje postoje osnovi  sumnje da su korišteni u izvršenju predmetnog djela. Policijski službenici provode i dalje radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na ovo krivično djelo, te će protiv lica S.N. biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima su vršeni uviđaji od strane pripadnika Policije.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset osam vozača i vozila, gdje je kod osamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u devet slučajeva utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Šef Operativno komunikacijskog centra

dr Halid Emkić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće