Ispiši ovu stranicu

Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

Uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade Županije Posavske održana je 96. sjednica Vlade ŽP na kojoj je Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Županijske uprave civilne zaštite.

O toj je temi pojašnjenje kazao direktor Županijske uprave civilne zaštite Ilija Jezidžić, te istaknuo da se radi o izmjenama i dopunama Pravilnika usklađenog prema uputama Federalne uprave civilne zaštite. Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjeni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći. Odobrena su sredstva Vladi ŽP u iznosu od 5.000,00 KM u korist sufinanciranja organizacije međunarodne konferencije na temu „Održivi razvoj euroregije- Bosna i Hercegovina i prekogranična suradnja“.

Vlada ŽP je donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu financija ŽP za provođenje postupka javne nabave za sukcesivno obavljanje usluga funkcionalne podrške trezorskom sustavu financijskog upravljanja za Ministarstvo financija Županije Posavske za razdoblje od 01.04.2018. g. do 30.09.2019. g. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 41.000,00 KM. Radi se o korištenju aplikacijskog softvera za trezorsko poslovanje, pojasnila je ministrica financija Nada Ćulap.

Vlada je raspravljala i o Pravilniku o postupku i načinu dodjele koncesije na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu države na kojemu zemljišno-knjižno stanje nije uređeno, o kojemu je pojašnjenje kazao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Tim se pravilnikom utvrđuje postupak i način dodjele koncesije na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu države na kojemu zemljišno-knjižno stanje nije uređeno. Tema zavrjeđuje, rečeno je u zaključku, da se ponovo nađe na dnevnom redu Vlade kako bi se odredbe Pravilnika usuglasile, poboljšale i precizirale.

Donesenim zaključkom Vlada Županije Posavske dala je ovlaštenje predsjedniku Vlade Županije Posavske Marijanu Klaiću na potpisivanje tripartitnog ugovora o sufinanciranju projekta „Razvojni nastavni program škole šaha“.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće