Ispiši ovu stranicu

Projekt EU "Zajedno jači - Razvoj proizvoda i internacionalizacija - STRONGER"

Općina Orašje, u skladu sa svojim mogućnostima, financijski će podržati projekt STRONGER kojeg financira Europska unija, a bit će implementiran i na području općine Orašje.

Proizvodnja ljekovitog bilja na području Slavonije i Dalmacije, centralne i južne Crne Gore, zapadne i sjeverne Bosne i Hercegovine cilj je projekta "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija - STRONGER".

Projekt će trajati do 31.1.2020. godine. Njegova ukupna vrijednost je 979.309,91 EUR, od čega će Europska unija sufinancirati projekt sa 831.434,09 EUR u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru za period 2014-2020. godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Razvojnom agencijom Brodsko posavske županije – CTR, Udruženjem poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Ustanovom za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija i Sveučilištem u Zadru.

Na području općine Orašje projekt će provoditi Udruženje "Posavski cvijet Orašje" kao član Udruženja poslovnih žena u BiH. Općinski načelnik Stanko Vincetić podsjetio je da u Orašju još nisu formirane zadruge, ali da će Općina koristeći pozitivna iskustva iz Hrvatske svakako naći zakonske elemente za njihovo osnivanje. "Zbog različitih faktora poljoprivreda je danas na niskim granama, ali ipak je razvojni segment općine. Tradicionalno, poljoprivrednici iz ovog kraja uzgajali su duhan no zbog problema nastalih u otkupu, danas je sve manje onih koji se time bave.

Zato bi uzgoj i prerada ljekovitog bilja bila poželjna alternativa i trebala bi dovesti do povećanja vrijednosti u poljoprivrednoj proizvodnji" kazao je načelnik Vincetić. U koordinaciji sa Udruženjem poslovnih žena u BiH i Općinom Orašje, Udruženje "Posavski cvijet Orašje" pružit će pomoć u formiranju zadruge u Orašj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće