Ispiši ovu stranicu

Godišnja izložba fotografija Fotokluba Orton

Uhvatiti trenutak, zaustaviti ga i sačuvati u vremenu, lajtmotiv je Fotokluba Orton Orašje, od samog njegovog osnutka 2012.g., do danas. Više od 1 000 fotografija uhvaćenih „orton“ fotoobjektivom nastajalo je proteklih godina, a samo nekolicina njih do sada je izložena i oku javnosti.

Ortonovci su veliki zaljubljenici u Posavinu, pa su njihovi najčešći motivi priroda, rijeka Sava i ovdašnja polja, a ne nedostaju ni portretna i makro fotografija, ali pejzažne dominiraju u klubu. Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, koja je u subotu navečer ( 3. veljače 2018.g.) upriličena u dvorani Franjevačkog samostana u Tolisi, predstavljene su 23 fotografije na platnu, rad devet autora na kojima su uglavnom dominirali portreti i pejzaži.

„Vrlo teško je među tisućama fotografija izabrati 23, i ove koje vidite sigurno nisu najbolje, ali nisu ni najgore, ali svaka fotografija ima svoju prču. To je možda i najteži posao za jednu izložbu, a vjerujem da ćemo imati priliku pokazati i one fotografije koje ovdje nisu izložene“, kazao je voditelj izložbe i član FK Orton Daniel Dominković.

„Ovo su samo 23 fotografije u širokom segmentu naših fotografija koje imamo za ponuditi, a koje ćemo nadam se, idućih godina imati priliku predstaviti Vam. To su osobne stvari koje smo odlučili s Vama podijeliti i nastaviti ovu zajedničku suradnju u našem kraju“, poručio je predsjednik kluba Siniša Zlatarević.

Fotoklub Orton do sada je imao pet izložbi, od kojih su dvije samostalne, a u suradnji sa Zakladom Terra Tolis izdali su i foto monografiju „Slike iz kredenca“. Tijekom prošle godine klub je aktivno sudjelovao u foto i video produkciji na Danima Europskog naslijeđa u Orašju, s kojih će jedan dio biti objavljen i u zborniku radova, a rado sudjeluju i u drugim projektima i radionicama. Subotnja izložba održana je pod sponzorstvom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP, Centra za kulturu Orašje i tvrtke Maxi Orašje, a za glazbeni ugođaj večeri pobrinuo se maestro na gitari Željko Matuzović. Organizatori su se na poseban način zahvalili Franjevačkom samostanu Tolisa na ustupljenom prostoru i gostoprimstvu, a za sve posjetitelje, koji su unatoč lošim vremenskim uvjetima došli uživati u ovoj posebnoj večeri, bio je pripremljen i prigodan domjenak. Oni koji nisu stigli u subotu navečer, izložbu su mogli pogledati i u nedjelju, nakon Svetih misa. Fotografije su prodajne i svi zainteresirani se mogu više informirati na facebook stranici kluba ili osobno kod nekih od članova. Vrata Fotokluba Orton su otvorena za sve ljubitelje vizualne fotografije koji žele zabilježiti svijet oko sebe i prikazati ga javnosti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće