Ispiši ovu stranicu

Obilježavanje Dana oružanih snaga BiH i 12. obljetnice osnutka OS BiH u vojarni „Sinovi Posavine“

Prilikom nastavka aktivnosti vezanih uz obilježavanje Dana oružanih snaga BiH i 12. obljetnice osnutka OS BiH danas (28.11.2017.) izvršeno je svečano postrojavanje ešalona pripadnika postrojbi koje su smještene u vojarni „Sinovi Posavine“ Orašje.

Zapovjednik 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH bojnik Anto Klaić izvršio je postrojavanje i održao govor uz nazočnost predstavnika županijskih i općinskih institucija i Crvenog križa općine Orašje. Bojnik Klaić u svojem je izlaganju istaknuo da su OS BiH izuzetno značajan segment obrambeno-sigurnosne strukture u BiH i imaju svoje mjesto, ulogu i značaj u društvu naročito na planu pružanja pomoći civilnim strukturama u odgovoru na krizne i vanredne situacije.

 

„U operacijama humanitarnog deminiranja, OS BiH su do sada razminirale više od 34.8 milijuna četvornih metara teritorija. U ovoj godini realizirano oko 84,6 % zadataka na 56 deminerskih projekata. U idućoj godini nastavit ćemo s razminiranjem kao i popunjavanjem postrojbe sa pripadnicima OS BiH iz reda hrvatskog naroda“, rekao je bojnik Klaić.

U povodu Dana OS BiH četiri pripadnika su dobila povećanje 20% od neto plaće, trojica su pohvaljena, a četiri pripadnika su dobila pismene pohvale.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće