Ispiši ovu stranicu

Nastavak pregovora između Sindikata doktora medicine i stomatologije i Vlade ŽP

Generalni štrajk zdravstvenih djelatnika u ŽP ušao je u treći tjedan, a kako doznajemo u Sindikatu doktora medicine i stomatologije ŽP čini se da se nisu makli od početka.

Protekli četvrtak održan je sastanak pregovaračkih timova sindikata i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike ŽP, na kojem je bio nazočan i predsjednik Vlade Marijan Klaić.

Predsjednik sindikata dr Branislav MiLić kaže kako je tijekom razgovora svaka strana branila svoje argumente, ali nisu postigli konsenzus.

Rečeno je samo kako će se predstavnici Vlade sastati s ravnateljem Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP kako bi sagledali trenutačne mogućnosti i s konkretnim prijedlozima izišli pred članove sindikata. Za danas u 14 sati najavljen je nastavak razgovora dviju strana. Dr Milić kaže kako se u njihovim traženjima ne radi samo o novčanim sredstvima, nego i o pravima i dignitetu ove struke.

Pacijenti i dalje podržavaju štrajk, no već se osjećaju manja negodovanja ali ne, kako ističe predsjednik sindikata dr Milić zbog liječnika, nego aktualne situacije u kojoj su se svi našli.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće