Ispiši ovu stranicu

Dodatni Javni poziv za nezaposlene osobe za zanimanje mesar

Projekt „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“ kojeg financira Europska unija, provodi se na području Županije Posavske.

Nositelj projekta je Udruženje za razvoj NERDA, dok su partneri: Općina Orašje, Služba za upošljavanje Županije Posavske, Srednja strukovna škola Orašje i poduzeća: NEXUS BH, SKELE KOMERC i PRIMA VIP.

U svrhu realizacije općeg i specifičnog cilja Projekta pozivaju se neuposlena lica sa područja Županije Posavske da se prijave za učešće u Programu stručnog osposobljavanja za zanimanje mesar u trajanju od 3 mjeseca. Cilj provođenja Programa stručnog osposobljavanja je sticanje znanja i vještina potrebnih za stupanje u radni odnos, budući da je po okončanju obuku za uspješne polaznike obezbjeđeno zaposlenje u poduzeću Mesna industrija „Prima Vip“ d.o.o. Orašje.

Tokom pohađanja Programa stručnog osposobljavanja, polaznicima će biti obezbijeđena mjesečna financijska naknada na ime toplog obroka i troškova prevoz. Navedene financijske naknade polaznicima Programa stručnog osposobljavanja će biti isplaćivane mjesečno na osnovu Ugovora kojeg će potpisati nakon odabira za pristupanje Programu, te na osnovu uredne evidencije o pohađanju teorijske i praktične nastave.

Pored toga, za sve polaznike Programa stručnog osposobljavanja će se sredstvima projekta obezbijediti osiguranje od povrede na radu za vrijeme trajanja Programa stručnog osposobljavanja, kao i ljekarsko osiguranje za najuspješnije polaznike koji će biti odabrani za zasnivanje radnog odnosa.

Sve zainteresirane neuposlene osobe pozivamo da se jave u najbliži Biro na području Županije Posavske, gdje će dobiti sve potrebne informacije u vezi sa uključenjem u Program stručnog osposobljavanja.

Kontakti:

 Služba za upošljavanje Županije Posavske (063 982 985)
 Biro Orašje (031 713 964)
 Biro Odžak (031 761 421)
 Biro Domaljevac-Šamac (031 791 931)

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće