Ispiši ovu stranicu

SSŠ Orašje počela stručno osposobljavanje za CNC operatere, mesare i stolare

Ovoga tjedna u Srednjoj strukovnoj školi Orašje uspješno su započela tri programa stručnog osposobljavanja u sklopu projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, kojeg financira EU.

Nositelj projekta je udruženje za razvoj Nerda Tuzla, a partneri Općina Orašje, Služba za upošljavanje ŽP, SSŠ Orašje te vrtke, budući poslodavci u ovom projektu – Nexus BiH, Skele comerc i Prima VIP Orašje.

Programom stručnog osposobljavanja za zanimanja mesar, CNC operater i stolar obuhvaćeno je 30-ak polaznika, koji će po okončanju steći priliku i za zasnivanje radnog odnosa u ove tri firme.

Namjera je, kaže Amra Jaganjac, projekt menagerica u Nerdi, na području Orašje i ŽP stvoriti što više prilika za zapošljavanje kako bi potaknuli mlade ljude da ostanu u Posavini i ne napuštaju BiH.

Prema riječima ravnatelja škole prof. Marijana Damjanovića najveći dio praktične nastave odvijat će se u školi, dok će jedan dio polaznici imati i u tvrtkama za čije pozicije su aplicirali po javnom pozivu. Polaznici obuke potpisali su danas ugovore s vlasnicima tvrtki i školom o stručnom osposobljavanju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće