Ispiši ovu stranicu

Dragovoljci DR-a iz Širokoga Brijega na putu za Vukovar, poklonili se žrtvama DR-a u Orašju

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Široki Brijeg, koji su također na putu za Vukovar, danas su se na kratko zaustavili u Orašju, kako bi odali počast poginulim i umrlim braniteljima s ovoga područja.

Kod Spomen obilježja u parku upalili su svijeće i još jednom se poklonili žrtvama ovoga kraja. Kristijan Crnjac, gradski vijećnik i član Odbora za branitelje u Gradskom vijeću Širokoga Brijega kaže kako je ovo tradicija da na putu za Vukovar navrate u Orašje i upale svijeću za poginule branitelje u DR-u, i ujedno da Hercegovci daju potporu svim Posavljacima, braniteljima i dragovoljcima.

Na putu za Vukovar je 35 članova, većinom dragovoljaca DR-a, među kojima je i nekoliko mlađih osoba, mahom djeca članova. „Želimo im pokazati i pojasniti što su Orašje, Posavina, i kakvu je žrtvu pretrpio Vukovar.

Povijest se mora znati i na nama je da o njoj govorimo, jer ako mi istinu nećemo prenijeti teško je do toga doći“, kazao je Crnjac.

Put grada heroja i devetu godinu se ide s istim emocijama „Znamo što se desilo, kakav je genocid počinjen, svi smo mi prošli težak ratni put, ali Vukovar je poseban.

Tamo ćemo obići Memorijalni centar, bolnicu i sutra sudjelovati u Koloni sjećanja u Vukovaru“, naglasio je Crnjac.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće