Ispiši ovu stranicu

Članice Odbora za ravnopravnost spolova pri OV Orašje na radionici OESS-a u Tuzli

Mandica Živković i Ivana Mijić, članice Odbora za ravnopravnost spolova pri Općinskom vijeću Orašje sudjelovale su u Tuzli na radionici Misije OESS-a u BiH o ravnopravnosti spolova.

Na radionici, na kojoj su uz predstavnice Županije Posavske sudjelovale i članice odbora iz Tuzle, Brčko Distrikta i Bijeljinske regije, predstavljen je Priručnik za uvođenje ravnopravnosti spolova koji je i podijeljen ženama.

Prezentirani su mehanizmi za zaštitu od diskriminacije i zaštitu od nasilja u obitelji kao i koncept socijalne pravde.

Odbori trebaju ojačati svoju ulogu i značaj i više se angažirati na rodno osjetljivom jeziku i proračunu kako bi se povećala sredstva za aktivnosti žena.

Najveće razlike, rečeno je na radionici, izražene su kroz transfere za kulturu i sport, a evidentne su i u drugim segmentima društva.

Odbori za ravnopravnost spolova također trebaju svoje aktivnosti usmjeriti na veće sudjelovanje žena u javnom životu i na vodećim pozicijama, te u nadzornim odborima poduzeća za koje, kako je rečeno, nema isprike zašto ih tamo nema.

Ovo je prvi ovakav sastanak odbora od preuzimanja mandata nakon lokalnih izbora, na kojem su razmijenjena iskustva i dane smjernice za njihov daljnji rad i angažman u budućem razdoblju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće