Ispiši ovu stranicu

Načelnik Stanko Vincetić i predsjednik Vijeća Mario Oršolić predstavljali Općinu Orašje na Danu Vukovarsko-srijemske županije

U Kino dvorani "Mladost" u Županji održana je svečana sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije povodom obilježavanja Dana županije.

Svečanosti je nazočila Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanica Predsjednika Vlade RH i ministrica Gabrijela Žalac kao i ostali visoki dužnosnici i gosti. Župan Božo Galić rekao je kako je puno projekata realizirano uz pomoć Vlade i kroz suradnju svih jedinica lokalne samouprave i regionalne razvoje agencije, te najavio još projekata koji će biti realizirani uz potporu ministrice Žalac. Nakon što je čestitala Dan županije, predsjednica Grabar-Kitarović, ukazala je na stanje u Slavoniji koja je ugrožena trendom iseljavanja i izumiranja Hrvata. Naglasila je kako su potrebne izvanredne mjere uz prioritet demografske revitalizacije. Na sjednici su dodijeljena ovogodišnja priznanja zasluženim pojedincima i pravnim osobama s područja Vukovarsko-srijemske županije, a kratkim filmom prikazalo sve što je učinjeno u proteklom periodu kao i projekti koji se planiraju uraditi.

Prije svečane sjednice Županijske skupštine, kod Spomen obilježja poginulim braniteljima županjske Posavine izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće. U župnoj crkvi služena je sveta misa. Općinu Orašje na Danu Vukovarsko-srijemske županije predstavljali su načelnik Stanko Vincetić i predsjednik Općinskog vijeća Mario Oršolić, a na svečanoj sjednici bili su i predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i predsjednik Skupštine Joso Marković. Obilježavanja Dana županije nastavljeno je u Vinkovcima s predstavom Vrzino kolo u Gradskom kazalištu povodom 100 godina kazališnog života u Vinkovcima, 85. godina smrti Joze Ivakića i 10 godina profesionalnog rada vinkovačkog kazališta.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće