Ispiši ovu stranicu

Humanitarni koncert za udrugu “PUŽ” Orašje u petak 30. lipnja

Udruga osoba s posebnim potrebema Put u život “PUŽ” Orašje u posljednjih nekoliko godina uradila je jako puno na podizanju svijesti javnosti o osobama s poteškoćama u razvoju, i najvažnije na uključivanju ovih osoba u socijalnu sredinu.

Realizirala je i aktivirala mnoge projekte za koje su povukli i uložili financijska sredstva, i to za izgradnju zgrade više od 200 000 KM, i opremanje senzorne sobe oko 20 000 KM, ali nedostaje ključni dio, a to je vanjsko okruženje gdje djeca mogu izaći vani, boraviti i igrati se, imati svoje sportske terene, kazao je Edin Tahirović, dipl. defektolog i socioped u udruzi. Za projekt vanjskog uređenja prostora oko zgrade, udruga je aplicirala kod Državnog ureda za Hrvate izvan RH koji je podržan s 30 000 kuna ali to je, kaže Edo, nedovoljno za njegovu realizaciju u cijelosti. Stoga su, u suradnji s Maidom Hećimovićem iz Orašja došli na ideju organiziranja humanitarnog koncerta, kako bi s radovima mogli započeti u idućem mjesecu. “Maid je veliki humaniatrac, i uz pomoć sponzora taj ćemo projekt privesti kraju. Sredstva iz Hrvatske već su dostupna, a novcima s koncerta projekt će se uspjeti finalizirati, što je plan do kraja ljeta odn. s početkom 9. mj. kada bi se djeca mogla služiti vanjskim uređenim dijelom. Ako se na koncertu prikupi više sredstava od planiranih, uradio bi se i senzorički dio vani, gdje bi djeca razvijala svoju motoriku”, naglasio je Edo.

“Meni je veoma drago što organiziramo jedan ovakav događaj i što ćemo pomoći djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Djeca su najneiskvarenija bića i prepoznaju pozitivnu energiju koju nosim i sretan sam što im na ovaj način mogu pomoći. S djecom nema glume i prevare, to je nešto što mi osobno najviše znači i ispunjava i svaki čovjek, ako imalo ima empatije i ljudskosti u sebi, treba razmišljati na takav način, jer nečije malo nekome može biti puno”, kazao je Maid koji je posjetiteljima na koncertu obećao puno zabave i puno emocija, jer će noć sigurno biti ispunjena emocijama zbog lijepog povoda. Kao specijalni gost će nastupiti mladi Marko Katić iz Vidovica. Uz sponzore, koji su zdušno podržali ovaj projekt, svoj obol ovoj humanitarnoj priči mogu dati i sami građani, kupnjom pića, od čije prodaje sav prihod ide za udrugu. “Neka svatko sudjeluje u svojim mogućnostima. Građani neka dođu, ne zbog mene, jer ovo nije moj koncert, nego zbog djece i članova udruge, kojima je naša pomoć potrebna. Najmanje je bitno od svega što ja pjevam tamo, i da nisam ja, nego netko drugi, inferiorno je u odnosu na pravu stvar. Ja vjerujem u naše ljude, jer smo se pokazali kada je pomoć bila najpotrebnija u vrijeme poplava 2014.g.”, poručio je ovaj plemeniti mladić.

Kvalitetna realizacija svih dosadašnjih projekata dovela je i do ovoga projekta, i ta ozbiljnost posla je prepoznatljiva. Udruga se pretvorila u regionalni rehabilitacijski centar, jer uz članove s područja općine Orašje, trenutačno ih ima i iz Gradačca, Šamca, Županje, Bošnjaka, blizu 150, i sve usluge su potpuno besplatne. Udruga raspolaže s tri ureda i to za rehabilitaciju i edukaciju, za logopedistu i za poremećaj u ponašanju gdje rade stručni profili s tog aspekta. Edo ističe kako su mnogi projekti koji su realizirani od strane udruge skinuli mrak s očiju kod ljudi kada su u pitanju osobe s poteškoćama u razvoju, udruga ih je izvela iz zatvorenih soba i dala im kompletnu inkluziju i integraciju u socijalnu sredinu. “Ta svijest promijenila se naveliko i radio Orašje je dao svoj doprinos kroz medijske kampanje, što će se još više promijeniti nakon ovoga koncerta, jer će skoro svi članovi s poteškoćama biti tamo i jednaki s ostalim građanima stajati ispred Maida i pjevati njegove pjesme. Nije bitno koliko će se u petak 30. lipnja zaraditi na koncertu, bitna je promocija udruge, koja će zahvaljujući Maidu i vlasniku hotela Navis gdinu Dragi Živkoviću, kao i ostalim sponzorima, biti uistinu velika”, poručio je Edo. I Maid i Edo pozvali su građane na druženje sa članovima na koncertu jer je to, kažu, njima i najpotrebnije i učinite im život ljepšim.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće