Ispiši ovu stranicu

Završena prva faza dnevnog centra Udruge roditelja djece sa posebnim potrebama „Angelus“ Domaljevac-Šamac

Udruga roditelja djece sa posebnim potrebama „Angelus“ Domaljevac -Šamac djeluje 2,5 godine i za kratko vrijeme od početnih petoro djece o kojima je brinula, profilirala se u ustanovu koja profesionalno i sa puno ljubavi brine o čak 27 djece sa posebnim potrebama.

U povodu završetka prve faze uređenja dnevnog centra župnik fra Marijan Živković blagoslovio je uređene i moderno opremljene prostore „Angelusa“ , smještenog u školi u Grebnicama. Nazočni su bili ministri u Vladi Županije Posavske, Mario Pejić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa i Damir Živković, ministar zdravstva, rada i socijalne politike, ravnatelj Osnovne škole Braće Radića Domaljevac Stjepan Piljić, te članovi uprave Udruženja „Angelus“.

-Ne omalovažavam niti jednu udrugu, ali mi ovo ne radimo iz hobija, već iz potrebe, a to je odgovorna i teška zadaća, prije svega za roditelje. Istodobno ovakvim radom mi zapravo pravimo uštede zajednici koja bi izdvajala puno veća sredstva, da smo drugačije organizirani, stoga nam je potrebna potpora za osnovni rad i edukaciju naše djece. Mi roditelji sami smo se angažirali da ovo uspije i funkcionira. Kako smo prerasli format udruge po broju djece za koje brinemo, ovo zahtjeva dodatni angažman svih institucija. Imamo angažirana 4 defektologa, a financiranje tih defektologa jeste najveći problem, jer nemamo stabilan izvor financiranja. Istina, nas potpomaže općina i Vlada Županije , međutim ta sredstva nisu dostatna da bi mi zaokružili financijsku konstrukciju i da bi sve ovo moglo nesmetano funkcionirati, kazao je u prigodnom obraćanju Perica Dujmenović, predsjednik Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Angelus” Domaljevc-Šamac.

U Udruzi “Angelus” provode po svjetskom standardu edu-feedback terepiju, aparatom koji je nabavljen kroz donaciju. Uredili su senzoričku sobu i logopedski kabinet, a usluge pružaju i kroz somatopedsku terapije. Rade individualne i grupne tretmane , radionice, igraonice. -Mi rastemo, a tako i troškovi rada, pa tražimo pomoć na način kako se pomaže i drugim udrugama s područja naše županije, i u istom omjeru jer smatramo da naš rad nije ništa manje vrijedan, smatra Dujmenović na kraju ističući i podatak da broje preko 60 članova prijatelja Udruge koji im pomažu u radu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće