Ispiši ovu stranicu

Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

Uz predsjedanje Marijana Klaića održana je 71. sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj je razmatran prednacrt zakona o zaštiti od požara.

–Naglašavam važnost vatrogastva te zakona koji će ovu oblast regulirati. Zakonom se otvara mogućnost formiranja profesionalne vatrogasne postrojbe na razini Županije Posavske. Mi smo ovim napravili neophodan prvi korak, a nadam se da će se u cijeli proces uključiti općine , kazao je predsjednik Klaić. Zaduženo je Povjerenstvo za izradu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Županije Posavske, da na temelju danih primjedbi prepravljeni tekst Prednacrta zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Županije Posavske ponovo dostavi na razmatranje Vladi Županije Posavske, kako bi se o tome mogla izjasniti na idućem zasjedanju.

Vlada je donijela Odluku kojom je utvrđena visine naknade za korištenje godišnjeg odmora uposlenika, korisnika Proračuna Županije Posavske za 2017.g. u iznosu od 400 KM. Isplata će se izvršiti u dva dijela, prvi do konca ovoga mjeseca a drugi do kraja rujna 2017.g.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017.godinu Crvenom križu Županije Posavske u svrhu organiziranja 17. Županijskih susreta dragovoljnih darovatelja krvi u iznosu od 3.000,00 KM, te Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017.godinu na ime realizacije kulturno-športskih programa i aktivnosti ( ukupno 21.100,00 KM za 15 klubova, sportskih udruženja i KUD-a).
-ad.5.-

Donesenom Odlukom Vlade ŽP utvrdila je iznos doplatka za djecu od 35 KM mjesečno po djetetu. Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017.godinu zdravstvenim ustanovama i Centrima za socijalni rad u Županiji Posavskoj u ukupnom iznosu od 125.000,00 KM.

Vlada ŽP donijela je Odluku o uvjetima, standardima i objavi oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske, Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o definiranju minimalnih i specifičnih kadrovskih materijalno-tehničkih uvjeta koje moraju ispunjavati projektanti za ostvarivanje prava na ovlaštenje.

Vlada ŽP je donijela Odluku o načinu korištenja sredstava utvrđenih u Proračunu Županije Posavske za 2017.godinu na poziciji „Grantovi neprofitnim organizacijama i udrugama građana. Doneseno je Rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje postupka po javnom pozivu za dodjelu financijskih sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017.godinu neprofitnim organizacijama i udrugama građana za koje je ove godine predviđeno 70.000,00 KM. Doneseno je i Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske. Vlada je donijela zaključke iz oblasti radnih odnosa, Rješenja o određivanju visine naknade i Odluku o pokretanju postupka javne nabave robe – djelo kiparske umjetnosti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće