Ispiši ovu stranicu

Svjetski dan darivatelja krvi, ŽP među vodećim područjima u F BiH po darivanju krvi

Svjetski je dan darivatelja krvi. Obilježavanjem 14. lipnja želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti dobrovoljnog, neplaćenog i redovitog davanja krvi.

Ovaj je dan ujedno i prigoda za zahvalu i odavanje počasti svim darivateljima krvi koji diljem svijeta spašavaju ljudske živote. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka svake godine se pomaže u spašavanju milijuna života diljem svijeta. Županija Posavska spada u sam vrh u F BIH po pitanju darivanja krvi, što potvrđuje i podatak da su zalihe ove najdragocjenije tekućine u Županijskoj bolnici Orašje redovito zadovoljavajuće.

Takva je i trenutačna situacija što nam je danas potvrdila i dr Milica Mott, voditeljica Službe za transfuzijsku medicinu u ŽB Orašje. Dr Mott je u osobno i ime svih djelatnika Službe čestitala Svjetski dan darivatelja krvi ovim plemenitim ljudima i zahvalila svima koji daruju krv za potrebe zdravstvenih ustanova u ŽP.

Svoj obol obilježavanju današnjega datuma dalo je i nekoliko pripadnika OS BiH iz vojarne Sinovi Posavine iz Bukove Grede, koji su danas darivali krv.

Pripadnici vojske, ističe dr Mott, redovito daruju krv, te podsjetila da su protekloga tjedna imali i uspješnu akciju darivanja krvi u Odžaku.

Uz ciljane i organizirane akcije, krv se može dati svakim radnim danom u Službi transfuzijske medicine u bolnici u Orašju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće