Ispiši ovu stranicu

Drastične mjere dale rezultat: Pobijedili su Covid-19 i ukidaju ograničenja

Australska savezna država Victoria dramatično će smanjiti ograničenja vezana za COVID-19, nakon što je u ponedjeljak, nakon nekoliko mjeseci zabilježen prvi dan bez novozaraženih i preminulih pacijenata.

Premijer Victorije Danie Andrews izvijestio je da će, počevši od utorka u ponoć, stanovnicima države i 5-milionskog glavnog Melbournea biti dozvoljeno da napuste svoje domove, a većina preduzeća u državi može početi s radom uz ograničen broj ljudi. Od srijede će biti otvoreni restorani, hoteli, kafići i barovi, kao i maloprodajni objekti.

Daniel Andrews pohvalio je stanovnike Victorije za koje je rekao da su odgovorni za uspješno suzbijanje pandemije i postizanje prvog dana bez novozaraženih i smrtnih slučajeva od 9. juna.

"Ovo su veliki koraci. Svi smo dali puno. Tako sam ponosan i impresioniran doprinosom ljudi, porodica, kompanija", rekao je Andrews.

U posljednja 24 sata testirano je 14.024 osoba, uključujući 3.196 u sjevernom predgrađu glavnog grada Melbournea, koje je nedavno bilo žarište pandemije sa prosječno 700 zaraženih u danu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće